Hirdetés

Újabb Bethesda méretű stúdiót vásárolhat a Microsoft

|

Belsős források szerint a vállalat nem áll meg az évtized legnagyobb gaming felvásárlásánál, egyből újabb nagy hal után néz.

Hirdetés

Ha a tavalyi év legnagyobb videojátékipari meglepetését kérdeznék tőlünk, akkor szinte habozás nélkül vágnánk rá, hogy a Bethesda és a ZeniMax felvásárlása. A Microsoft lépése egyrészt kifejezetten hirtelen jött, másrészt olyan gigászi összegek cseréltek gazdát, ami a videojátékiparban szinte példa nélküli. Most azt rebesgetik, hogy újabb hasonló akvizícióra kerülhet sor.

A névtelenül nyilatkozó, magukat belsős forrásként beállító emberek szavát nyilvánvalóan nem érdemes készpénznek venni, de sok példát ismerünk, amikor ilyen informátorok jósoltak meg fontos videojátékos eseményeket.

Hirdetés

Az XboxRagnar nevű Twitter-felhasználó például rendre olyan infókat szállít, melyek arra utalnak, hogy megbízható összeköttetésekkel rendelkezik a Microsoft játékos divíziójában.

"Hónapok óta arról hallok, hogy a Microsoft szeretne megvásárolni még egy kiadót. A Bethesdával három éven keresztül zajlottak a tárgyalások, tehát úgy hiszem, hogy a bejelentésre valamikor 2021 végén vagy 2022 elején számíthatunk."

- írta a felhasználó egy olyan bejegyzés alá, melyben arról van szó, hogy az Xbox Game Studios egy újabb, Bethesda méretű kiadóval bővülhet:

A lépés egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen az Xbox Series X|S rajtja is megmutatta, hogy a Microsoft valóban szeretné elengedni a konzolháborút és sokkal inkább az Xbox Game Passre koncentrál.

Viszont ahhoz, hogy ez a szolgáltatás a Netflixhez hasonló sikereket érjen el a gamingben, rengeteg remek címre lesz szüksége a Microsoftnak, a felvásárlás pedig egy jó út lehet efelé. Erről többek közt itt beszélgettünk hosszabban:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)