Hirdetés

Újabb fejes távozik a Ubisofttól, de állítólag nem a botrányok miatt

|

A Ubisoft Québecet vezető Andrée Cossette a stúdió közleménye szerint már jóval a zaklatási és szexista botrányok előtt jelezte, hogy továbbállna a a cégtől.

Hirdetés

A Ubisoft történetének talán legnagyobb botránya zajlik éppen, melyben sorra látnak napvilágot a szexista döntések, a szexuális zaklatások és a toxikus munkahelyi viselkedésekről szóló hírek. Egymás után távoznak a cég fejesei, akik évtizedek keresztül határozták meg a játékfejlesztés irányát, most pedig egy újabb vezető hagyja ott a vállalatot.

Hirdetés

Andrée Cossette 22 éven keresztül dolgozott a Ubisoftnál, az utóbbi időben pedig a québeci iroda vezetője volt. Cosette és a Ubisoft is azt nyilatkozta, hogy a távozásnak nincs köze a vállalat körül zajló botrányokhoz, ugyanis a döntés még az első vádak napvilágra kerülése előtt született:

Persze egy ilyen magas rangú beosztott esetében mindig felmerül a kérdés, hogy mennyire lehetett független a botrányoktól, amikor az által vezetett stúdióban közben toxikus, szexista vagy éppen rasszista légkör uralkodott.

Annyit azért lehet tudni, hogy egy volt dolgozó szerint a Ubisoft Québec volt az a stúdió, ahol foggal körömmel harcoltak azért, hogy a női karakterek bekerüljenek az Assassin's Creed franchise-ba, melyet a cég vezetése folyamatosan próbált megtorpedózni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)