Hirdetés

Újabb fejlesztőcsapatot kebelezett be a kínai Tencent

|

Nem csillapodik a Tencent étvágya, ezúttal egy kanadai stúdióban szerzett többségi tulajdonrészt.

Hirdetés

A kínai Tencentet valószínűleg nem kell bemutatni nektek. A cégóriás a szórakoztatóipar minden fontosabb szegletében masszívan képviselteti magát, teljesen az ő tulajdonukban van az amerikai Riot Games, a norvég Funcom, de például az Epic Games tulajdonrészének 40%-a is náluk pihen, illetve kisebb részesedésük van az Activision Blizzardban vagy épp a Ubisoftban is.

Most újabb nagybevásárlást tartottak, és megszerezték egy kanadai fejlesztőcsapat többségi tulajdonrészét: egészen pontosan a 2005-ben, vagyis mintegy 15 évvel ezelőtt alapított, és mindeddig független maradt Klei Entertainmentre csaptak le.

Hirdetés

A Klei Entertainment neve olyan videojátékok miatt lehet ismerős a számotokra, mint a Shank első és második része, a Don't Starve (és persze a Don't Starve Together), az Invisible, Inc., a Oxygen Not Included, vagy a Hot Lava. Legutóbbi játékok a tavaly PC-re és Nintendo Switchre megjelent Griftlands volt.

A nagy hírről egy fórumbejegyzésből értesültünk, amelyet Jamie Cheng, a Klei Entertainment alapítója írt meg. Ő egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy a felvásárlás segítéségükre lesz egy megváltozott iparágban való navigálásra, és így végre arra koncentrálhatnak, amiben a legjobbak: olyan egyedi élmények megalkotására, amire senki más nem képes. Magyarul végre-valahára biztos pénzügyi háttérrel fognak rendelkezni. 

Cheng fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Klei Entertainment továbbra is teljes kreatív szabadságot élvez. A két cég közös kapcsolata egyébként nem ma kezdődött el, a Don't Starve és Don't Stave: Newhome játékokat a Tencent adta ki Kínában. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)