Hirdetés

Újabb fontos mérföldkőhöz értek a Valheim eladásai

|

Az első hetekben vásárlók milliói fizettek be korai hozzáférésben kínált túlélőjátékra.

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy az arra vágyó játékosok már belső nézetből is nekivághatnak az Iron Gate Studio  viking vadonjának, de a jelek szerint a vásárlók többségét nem zavarja a TPS mód, a Valheim ugyanis szakadatlanul tarol a pénztáraknál.

A PC-s játék február eleje óta érhető el korai hozzáférésben, de már rögtön az első héten 1 millió példány fogyott belőle. Ami viszont ennél is beszédesebb, hogy azóta sem csökkent a közönség lelkesedése, mivel három hét alatt összesen 4 millióan szálltak be a túlélőmókába. Az adatokat maga a fejlesztő közölte, aki azt is elmondta, hogy még az idén szeretnének eljutni a következő biom hozzáadásáig.

Hirdetés

A játékot kiadó Coffee Stain Publishing vezetője, Albert Säfstrom érzelmes hangnemben kommentálta a 4 milliós mérföldkő elérését:

"Egy éve még úgy jellemeztem a Valheimet egy barátomnak, mint a játékot, ami felidézte bennem az érzést, amit először éreztem, amikor beleszerettem a játékokba. Egészen három héttel ezelőttig úgy gondoltam, hogy csakis engem köt ez az egyedi kapcsolat a Valheimhez. De a játékosok hihetetlen reakcióját látva az elmúlt hetekben tudatosodott bennem, hogy a Valheim valóban különleges, nem csak számomra, de többeknek, mint azt el tudtam volna képzelni."

Hogy meddig tart a vikinges kaland körüli őrület, azt természetesen lehetetlen megmondani, de az indulása mindenképp lendületesre sikerült: az egymillió eladott példány után a második millióhoz két hét sem kellett a Valheimnek, a hárommilliós határt pedig már a 16. napon teljesítette.

Ez pedig különösen szép eredmény egy korábban alig ismert early-access projekttől. A hirtelen jött siker okai között említhető a viszonylag alacsony (kb. 6000 forintos) ár, a 2-10 fővel támogatott kooperatív mód, a jól bejáratott sandbox-túlélős formula, s természetesen a streamerek extra hírverése is.

A Valheim-jelenséggel részletesebben is foglalkoztunk, ha lemaradtál a hype-vonatról, itt válthatsz jegyet.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)