Hirdetés

Újabb nagy akadály hárult el a Microsoft és az Activision Blizzard üzlete elől

|

A britek még keménykednek, az Európai Bizottság viszont odapörkölt kicsit nekik a döntésével.

Hirdetés

Nem a Redfall megjelenéskori állapota volt az egyetlen pofon, amibe az Xbox beleszaladt a közelmúltban, hiszen a brit versenyhivatal, a Competition and Markets Authority (CMA) meglepő indokkal utasította el a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadását.

A szervezet attól tart, hogy az ügylet negatív hatással lenne a felhős játékok piacára, amire az Xbox divízió feje, Phil Spencer hivatalosan azzal reagált, hogy szerintük a cloud gaming piaca még egyáltalán nem is létezik, nem hivatalosan pedig állítólag egy sztárügyvédet vetettek be, hogy meggyőzzék a brit versenyhivatalt, miután láthatóan számos megegyezés erre nem volt elég.

Hirdetés

Mindeközben az Európai Bizottság ítéletét is türelmetlenül várták a felek, amely május 22-ig ígért döntést. Ez most érkezett meg, és az EB a honlapján jelentette be, hogy az EU jóváhagyta a tervezett felvásárlást. A bizottság hasonló következtetésekre jutott, mint korábban a CMA, miszerint az ügylet nem károsítja a konzolpiacot, viszont a cloud gamingéra kockázatot jelenthet, ugyanakkor a brit versenyhivatallal ellentétben az Európai Bizottság elégedett volt a Microsoft által felvonultatott korrekciós intézkedésekkel, így már nem látják semmi akadályát az üzlet nyélbe ütésének. 

Sőt, a Microsoft megoldásai annyira hatékonynak tűntek az EB számára, hogy a szervezet arra számít, hogy az említett összebútorozás "jelentős javulást" hozhat a felhőalapú játékok piacán, ami merőben szembegy a CMA következtetésével. Emellett az EB odáig is elment, hogy ha a Microsoft Xbox-exkluzívvá tenné a Call of Duty-t, a Sony akkor is képes lenne felvenni vele a versenyt, és nem károsítaná vele a versenyt jelentősen a konzolok piacán - az érvelés azonban kizárólag Európára összpontosít, ahol a CoD szerintük kevésbé népszerű, mint a világ más részein. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Talán az Európai Bizottság döntése segíthet a brit versenyhivatal álláspontját is megmásítani, azonban ne feledjük el, hogy ha a CMA-n sikerül is átverekedniük magukat a redmondiaknak, hátravan még egy nagy falat, az amerikai versenyhatóság. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)