Hirdetés

Újabb stúdió fontolgatja az áremelést

|

A játékipar egésze a 70 dolláros (és 80 eurós) árazás felé araszol, és ebből előbb vagy utóbb senki sem akar kimaradni.

Hirdetés

Az új konzolgeneráció új árakat is hozott magával. Mostanában egyre gyakrabban szerepel 70 dollár, illetve 80 euró a dobozokon az AAA-játékok esetében. Ez nyilván ajánlott fogyasztói ár, egy viszonteladó bármennyiért kínálhatja a dobozos játékokat, de az online store-okban nem igazán éri meglepetés az embert, ha a friss megjelenések között keresgél vásárfiát. 

Egyelőre azonban még nem minden kiadó váltott még át 70 dollárra vagy 80 euróra, és ezek között ott van a kék sündisznó otthona is. A SEGA ugyanis még mindig 60 dolláros árakon operál, de sajnos ez sem marad már sokáig így.

Hirdetés

Egy befektetői tájékoztatón az elnök, Haruki Satomi és az alelnök, Koichi Fukozawa arra utalgattak, hogy náluk is áremelések várhatóak. Egészen pontosan így fogalmaztak:

"A nemzetközi piacon az AAA konzol játékok 60 dollárba kerültek, de tavaly felbukkant néhány 70 dolláros cím is. Mi is meg fogjuk vizsgálni azon játékaink árait, melyek egy szinten vannak az áremelésen átesett címekkel, miközben a piac állapotán is rajta tartjuk majd a szemünket."

Akárhányan is mondanak le a megjelenéskori AAA játékvásárlásról, nagyon úgy néz ki, hogy a 70 dolláros (80 eurós) címkék nem mennek sehová. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)