Hirdetés

Újabb vezető távozott a Blizzardtól

|

Folytatódik a tisztogatás, már a HR-es főnök sincs a cégnél.

Hirdetés

Tegnap este robbant a hír, hogy a Blizzard Entartainment fejese, J. Allen Brack távozik a posztjáról, ám időközben megerősítették, hogy egy másik vezető, a Blizzard HR osztályának élén álló Jesse Meschuk is elhagyta a vállalatot.

Az Activision Blizzard körül júliusban pattant ki egy szerteágazó botrány, miután Kalifornia állam toxikus munkahelyi környezet, szexuális zaklatás, s egyes dolgozói csoportok hátrányos megkülönböztetése miatt perelte be a céget.

Hirdetés

Habár a vállalat hivatalosan nem ismerte el ezt, valószínűleg a botrány állhat a vezetőcserék hátterében. A HR esetében pedig különösen egyszerűnek tűnik a feladvány, hiszen a Meschuk vezette munkaügyi részleget számos kritika érte a pert megalapozó vizsgálatban és a sajtóban is.

Ahogy az Axios korábbi jelentése is írja, tucatnyi dolgozó vallott arról, hogy a humán erőforrásokért felelős osztály miként igyekezett aktívan védeni a visszaélésekkel vádolt elkövetőket.

Egy Nicki Broderick nevű alkalmazott például elmesélte, hogy felettese egy heves vita során nem engedte el az asztalától, s a telefonja után sem nyúlhatott. Mikor ezt nehezményezte a HR-nek, a részleg azzal intézte el a dolgot, hogy a főnöke nem követett el hibát, utána pedig a nő nem kapott új projekteket, s évekig nem került szóba a neve az előléptetéseknél sem.

Az áldozatok arra is panaszkodtak, hogy a HR "zavaró és homályos" eljárásokat írt elő a problémás esetek jelentésére, melyekből hiányoztak a megfelelő protokollok a panaszok dokumentálására. A részleg gondjait állítólag az is jelezte, hogy magas volt a fluktuáció, ezért az elégségesnél kevesebb HR-es állt rendelkezésre.

Meschuk távozása kapcsán nem árt felidézni, hogy az Activision Blizzard vezetője, Bobby Kottick néhány napja a dolgozóknak címzett nyílt levélben tett ígéretet, hogy mindenkit átvilágítanak, és kirúgják azokat, akik akadályozták a panaszok érdembeli vizsgálatát.

Azóta pedig lezajlott az Activision Blizzard befektetőknek szóló pénzügyi tájékoztatója is, melynek során a beszámolók szerint Kottick többször is megismételte ezt a kijelentést, de nem spórolt a nagyobb szavakkal sem:

"Munkakörnyezetünk - bárhol is működjön - nem fogja megengedni a megkülönböztetést, a zaklatást, vagy az egyenlőtlen bánásmódot. Mi leszünk az a vállalat, amely példát mutat erre az iparágban."

- mondta a CEO. A távozásokat tekintve valami el is kezdődött, ám továbbra is kérdéses, hogy mennyire lesz átható a folyamat, illetve, hogy milyen magasra érnek el a következmények a vállalati ranglétrán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)