Hirdetés

Az Uncharted írója szerint ma már nem lehetne megcsinálni ezt a játékot

|

Amy Hennig úgy gondolja, ma már egyik kiadó sem fektetne be rövid, kizárólag egyjátékos kampányt kínáló játékokba.

Hirdetés

Amy Hennig pontosan tudja, milyen érzés az, amikor kirántják valaki alól a széket, hiszen az EA 2017-ben kaszálta el a Visceral Star Wars játékát, amit ő rendezett.

Hirdetés

Az írónő nemrég a VentureBeatnek adott interjút, amiben a single player játékok jelenéről és jövőjéről is szó esett. Hennig nem gondolja, hogy leáldozott ezeknek a címeknek, de mindenképp át fognak alakul.

"Nem gondolom, hogy bárki azt mondaná, hogy a single player halott. De nézd meg most milyen játékok jelennek meg. Sokkal nehezebb egy ilyet eladni egy kiadónak. Most rengeteg játékórára van szükség. Egy 8 órás játékra senki nem bólintana rá. Legalább valami online mód. És látjuk, merre halad az ipar: a battle royale és a szolgáltatásként működő játékok irányába. Ezekben pedig nem kifejezetten fontos a sztori. Hogy legyen egy íve, egy eleje, közepe és vége. A szolgáltatásként működő játékoknak nincs vége."

És persze Hennig nem feledkezett meg 2018 legnagyobb sikercímeiről, de ezek már eléggé eltávolodtak attól a vonaltól, amit anno az Uncharted képviselt:

"Igen, ott a God of War, a Spider-Man és a Red Dead, amikben nagyon fontos a narratíva. Ugyanakkor nagyon hosszúak is. Benne van, hogy sokan sosem fogják befejezni őket. Csak a játék első felét élik majd át. És mint mesélő, ez engem az őrületbe kerget. A játékok hossza és összetettsége már teljesen más szinten van, mellékküldetések, képességfák, rengeteg extra dolog van. És nem azt mondom, hogy ezeket nem kéne használnunk. De sokkal nehezebbé teszik, hogy összerakjunk egy egyjátékos, narratívára épülő játékot."

Kíváncsian várjuk, mi lesz Hennig következő nagy dobása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)