Hirdetés

A Subnautica fejlesztői visszavonják a G2A elleni vádat

|

Bár az Unknown Worlds végül úgy látta, hogy nem a G2A volt a lopott kulcsok forrása, továbbra is kemény kritikusai maradnak az online üzletnek.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a játékvilág egyik leginkább vitatott boltja, a G2A ismét a dühös játékfejlesztők kereszttüzébe került, aztán gyorsan kiderült, hogy némileg megalapozatlanok voltak az ellenük felhozott vádak. Ettől még persze a szakmabeliek ellenérzése nem múlt el az online kulcsokkal kereskedő céggel szemben.

Hirdetés

A héten derült ki, hogy a Subnautica és a Natural Selection 2 fejlesztéséért felelős Unknown Worlds csapata kapott egy igen derék, 30 ezer dolláros számlát, miután egy kártyatulajdonos megtudta, hogy az ő lopott kártyájával vásároltak nagyjából 1300 Steam kulcsot, hogy aztán a szürkepiacon értékesítsék. A fejlesztőcsapat szerint a G2A-n adták el az illegális kulcsokat, így az üzlet korábbi ígérete szerint tízszeresen kellene megtéríteniük az okozott kárt - erről az ígéretről és az ügy hátteréről itt olvashattok bővebben.

A G2A most reagált a vádakra, de nem hagyják magukat olyan könnyen: az Unknown Worlds állítása szerint az eset 2013-ben történt, viszont az üzemeltetők szerint a G2A jelenleg ismert formájában csak 2014 óta létezik, így nem történhetett ilyen fajta csalás (annak ellenére, hogy a netes archívumok szerint már 2013 nyarán aktív volt az oldal). Charlie Cleveland, a stúdió alapítója erre reagálva visszavonta az oldal ellen indított vádat, persze azért érezhető a válaszából, hogy az üzletről alkotott véleménye ettől még nem változott meg:

"Úgy tűnik, hogy a G2A-nak valóban igaza van és nem tőlük származik a 30 ezer dollárnyi lopott kulcs. LÁTSZÓLAG nem árultak szürkén beszerzett kulcsokat, amikor az eset történt. De azóta kitartóan ezt teszik."

Valószínűleg nem ez az ügy fogja megoldani a G2A körüli évek óta zajló vitát, de nagyon reméljük, hogy sikerül idővel olyan helyzetet teremteni, ami mindenkinek megfelel, és lehetőleg nem károsít meg senkit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)