Hirdetés

Vajon a Steamen vagy az Epic Games Store-ban fogy jobban ugyanaz a játék?

|

A Goat Simulator fejlesztői nyilvánosságra hozták, hogy teljesített legújabb játékuk a rivális platformokon.

Hirdetés

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy amikor valamelyik kiadó vagy fejlesztő közzéteszi egy-egy játéka eladási mutatóit, akkor egyúttal részletesen lebontja azt, hogy láthassuk a platformok közötti eltérést. A Coffe Stain most épp így járt el, így nem csupán az derült ki, hogy a még mindig a korai hozzáférés fázisában tanyázó Satisfactory egymilliónál is több példányban talált gazdára, hanem azt is, ebből mekkora hányad esik a Steamre és mennyi az Epic Games Store jussa.

Hirdetés

Július 3-ai, azaz mai adatok szerint 1 326 518-an döntöttek úgy, hogy kipróbálják a saját szemszögből történő gyárépítést egy idegen planéta felszínén. Közülük 958 917 személy fogadta el az Epic ajánlatát, 367 601 fő pedig a Steamét. Első blikkre úgy tűnhet, hogy Tim Sweeney kompániája pontot szerzett Gabe Newell csapatával szemben de nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a Steamen még egy hónapja sem érhető el a játék, ezzel szemben jó ideig kizárólag az EGS kínálatában lehetett hozzájutni. Időarányosan jobban fogy tehát a Steamen, mert a rivális platformon kevéssel három hónap alatt jutott félmillió példányig.

Jace Varlet közösségi menedzser mindazonáltal árnyalta egy kicsit a képet, mert szerinte egyértelműen a Valve disztribúciós rendszere mellett szól a jóval nagyobb létszámú közösség, valamint hogy a Satisfactory a megjelenését követően szinte azonnal bekerült a Steam Summer Sale-be, így 10 százalékkal olcsóbban lehetett megvásárolni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)