Hirdetés

Valaki ismét felvásárolná a Ubisoftot?

|

Néhány éve a Ubisoft ellenállt egy felvásárlási kísérletnek, viszont most úgy tűnik, talán csak a megfelelő ajánlatra várnak.

Hirdetés

Az olyan cégek, mint a Microsoft vagy a Sony már eddig is megkerülhetetlen szereplői voltak a játékiparban, viszont az utóbbi egy-két évben a piac elkezdett még inkább néhány cég köré összpontosulni, miután a fent említett nagyobb vállalatok szisztematikusan elkezdték felvásárolni mind a konkurenciát, mind pedig az ígéretes újoncokat.

A Ubisoft ugyan még nem került egyértelműen a célkeresztjébe ezeknek az új keletű felvásárlási kísérleteknek, a francia kiadó és fejlesztő mégis megtalálhatja azt a vevőt, aki egy nekik is megfelelő ajánlatot tesz.

Hirdetés

Néhányan talán emlékeznek rá, hogy a Ubisoft számára egyáltalán nem ismeretlenek az ilyen felvásárlási kísérletek, hiszen néhány évvel ezelőtt a Vivendi már megpróbálta magát bevásárolni a cégbe, ráadásul jóval erőszakosabban, mint ahogy a Microsoft vagy a Sony intézi az ilyen ügyeket.

Akkor a kiadó hevesen ellenállt ennek a törekvésnek, viszont a Bloomberg legutóbbi jelentése szerint a cég mostanra sokkal nyitottabb lett az ilyen ajánlatokra, ugyanis nagyon korai tárgyalásokat folytatnak bizonyos magántőke társaságokkal, mint pl. a Blackstone vagy a KKR & Co. Az előbbi társaság a közelmúltban több szerencsejátékokban jártas stúdiót vett meg, míg az utóbbi egy blockchain gaming vállalatot vásárolt fel, így ez a választás egybevágna a Ubisoft érdeklődésével a blokkláncok iránt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Persze még csak korai tárgyalásokról van szó, ez még közel sem garantálja azt, hogy a kiadót valóban fel fogják vásárolni, viszont mindenképpen érdekes, hogy a korábban ilyesmitől elzárkózó cég látszólag nyitott lett az ajánlatokra az utóbbi időben.

Ti mit gondoltok? Jól járna a cég egy ilyen felvásárlással? És ami még ennél is fontosabb, jól járnának a rajongók?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)