Hirdetés

Változások jönnek a Steamre, pórul járhatnak a leárazásokkal ügyeskedő kiadók

|

Lesznek azért pozitív újdonságok is, amelyeknek hála a Valve platformján vásárlók is jól járhatnak.

Hirdetés

Köztudott, hogy a Steam különböző vásárain nagyon sok pénzt el lehet költeni, hiszen nem ritka, hogy féláron zsákolhatunk be egészen friss címeket, vagy éppen mindössze néhány eurót kell fizetni egy picit korosabb, de remek kalandért.

Sajnos azonban akadnak olyan eladók, akik néha úgy próbálják meg kijátszani a rendszert, hogy gyakorlatilag 1%-os kedvezményt adnak játékaikra, így az bekerül a leárazás címei közé, de nyilván nem jár sokkal jobban a vásárló. A közelgő változások viszont véget vethetnek ennek a meglehetősen pofátlan praktikának.

Hirdetés

Arra már korábban fény derült, hogy változások érkeznek a leárazásokkal kapcsolatban, de a Valve nemrég részletesebben is beszámolt ezekről. Például az eladóknak lehetőségük lesz arra, hogy egy új játék megjelenésekor megvágják annak az árát egy picit, de ha így döntenek, akkor 28 napig semmilyen más leárazást nem csinálhatnak. Ha emelkedik egy termék bármilyen fizetőeszközben számolt ára, akkor ugyanennyi napig szintén nem lehet csökkenteni azt. Ezek a változások azért lehetnek jók a fejlesztők és a játékosok számára is, mert korábban 28 nap helyett 6 hetet kellett várni.

Érkezik viszont még egy új szabályozás, miszerint tilos 90%-nál nagyobb, vagy 10%-nál kisebb mértékben lecsökkenteni egy termék árát, ez pedig nagyon fontos lehet a korábban említett trükközők miatt. A korábbi szabályozás értelmében ugyanis csak a 100%-os leárazás volt tiltott. A változások a tervek szerint március 28-án lépnek életbe. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)