Hirdetés

Változnak az EA vezetőinek fizetései, mert a részvényesek nem boldogok

|

Jelentős változásokat ígér az Electronic Arts, miután a részvényesektől negatív visszajelzések érkeztek.

Hirdetés

Épp néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, mennyire elégedetlenek a befektetők, miután az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick 200 millió dolláros bónuszt vett fel, és ugyan nem sokkal később  felére csökkentették a fizetését, a részvényesek úgy látják, az még mindig túl sok. Most a játékipar egy másik nagy óriása, az Electronic Arts kénytelen lépni.

Augusztusban lesz majd egy értekezlet, amin a befektetők megszavazzák a felső vezetők fizetését, de az EA már most jelezte, hogy figyel a visszajelzésekre, és a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan változásokat vezet be.

Hirdetés

Tavaly, nem sokkal a szavazás előtt az igazgatói tanács 30 millió dolláros részvényjutalmat ítélt meg a céget vezető Andrew Wilsonnak, ami duplája volt az előző évinek, mert úgy érezték, csak így tudják motiválni és megtartani őt, miközben mindenki tehetséges felső vezetőkre vadászik. A következő pénzügyi évre 18 millió dollár lett ez a bónusz, Wilson éves fizetése pedig 39,2 millió lehet, 83%-kal több, mint az előző pénzügyi évben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugyanakkor a 2021-es és 2022-es pénzügyi évben nem osztanak kivételes bónuszokat, illetve egy olyan rendszert dolgoznak ki, amiben mindenki teljesítmény alapján kap pénzt, tehát az számít, sikerült-e elérni a pénzügyi és üzleti célokat, figyelik az egyéni teljesítményt, az értékteremtést a részvényesek számára, és figyelembe veszik az iparág dinamikus és kompetitív természetét, valamint a top vezetők iránti keresletet. Erre a részvényeseknek is rá kell bólintani, és a szavazás eredménye sem lesz kötelező érvényű.

Várhatóan nem kell majd nagyon szorosra húzni a nadrágszíjat, akármilyen csökkentésről is döntenek, de azért érdeklődve várjuk, meddig mennek le.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)