Hirdetés

Változtat mozis stratégiáján a Disney, ez már a Shang-Chi és Free Guy filmeket is érinti

|

Nagyon úgy fest, hogy még mindig nem bízik teljesen a mozinézőkben a stúdió, és továbbra is a Disney+ streamingplatformban látja a menekülési utat.

Hirdetés

Elég lassan, és komolyabb zökkenőkkel megy csak a visszaállás a klasszikus, mozis bemutatókra. A Disney például a Mulan és a Raya és az utolsó sárkány filmeknél bevezette a "Disney Plus Premiere Access" nevezetű megoldást, vagyis a mozis bemutatóval együtt azonnal felkerültek a Disney+-ra is ezek az alkotások, viszont az előfizetői díjon felül extra befizetés kellett ahhoz, hogy elindíthassák őket az amerikai nézők a nappalijukban.

Hasonlóképpen debütál majd a Fekete Özvegy, a Szörnyella és a Dzsungeltúra is, viszont a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, valamint a Free Guy esetében változtat a stúdió a stratégián. 

Hirdetés

Az említett két film, tehát az MCU következő fejezetének tekinthető Shang-Chi és a Ryan Reynolds főszereplésével készülő, nagyon szórakoztatónak tűnő Free Guy ugyanis csak a mozikat veszi célba, nem kerül fel egyből a Disney+-ra. A megszokott, 90 napos mozis exkluzivitást viszont egyetlen huszárvágással a felére csökkentette a Disney. 

Ez azt jelenti, hogy mindössze 45 moziban töltött nap után a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája és a Free Guy is felkerülhet a Disney+ kínálatába. A jelek szerint az illetékesek nem bíznak abban, hogy érdemes lenne 90 napig megőrizni kizárólag a moziknak ezeket a filmeket, úgy érzik, a megcsappant nézősereg korábban elkopna, és az utolsó hetekben már üres termek előtt mennének a vetítések.

Éppen ezért amint lehet, inkább saját streamingplatformjuk előfizetőszámának duzzasztására használnák fel a Shang-Chit és a Free Guyt.

Minderre egyébként szükség is van, mert a Disney+ előfizetőszáma elmarad a korábban tervezettől. Jelenleg 109 millió aktív előfizetőnél kellene tartaniuk, de az aktuális szám 103,6 milliónál jár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)