Hirdetés

Ismét fellebbez a Valve a többmillió dolláros bírságot hozó perében

|

Az ausztrál hatóságok által indított perben korábban 2,4 millió dollárra bírságolták meg a Steam üzemeltetőjét, de a Valve nem hajlandó kifizetni a bírságot és másodszorra is fellebbez.

Hirdetés

A jelenlegi pénz-visszafizetési lehetőség bevezetése előtt a neten vásárolt termékek visszavételének elutasítása miatt az EU is szorongatta a Steam tulajdonosait, de egy ausztrál hatóság bíróságra is citálta a Valve-et a hiányosság miatt. A digitális áruház üzemeltetői akkor veszítettek, de ebbe továbbra sem hajlandóak belenyugodni.

Hirdetés

Január 19-én egy újabb fellebbezés előkészítésére nyújtottak be egy indítványt, azt szeretnék, ha ezúttal Ausztrália legmagasabb szintet képviselő bírósága vizsgálná meg az ügyet, amiben kétszer már elmarasztalták a Valve-et. Ennek valószínűleg nem kevés köze van annak a 2,4 millió dolláros, azaz 482 millió forintnak megfelelő bírsághoz, amit eredetileg kiszabtak az áruházra, mert a fogyasztóknak (az ausztrál törvények szerint) járó garanciákat nem adták meg, vagy módosították.

Az összeget a fellebbezés elutasításáig vagy egy új ítélet meghozataláig nem kell kifizetniük, de az ausztrál hatóságok kifejezetten magabiztosak azt illetően, hogy idővel sikerül elérniük, hogy az amerikai cég fizessen. A Valve egyébként pont azt vitatta, hogy amerikai vállalatként vonatkoznak-e rájuk az ausztrál törvények, de az eddig ítéletet hozó bíróságok szerint mivel ausztrál vásárlóknak nyújtottak szolgáltatásokat, nem bújhatnak ki a szabályozás alól sem. A pert eredetileg kezdeményező ACCC szerint ez pedig fontos precedenst teremthet az összes többi tengerentúli, de ausztrálokat is kiszolgáló cégre nézve is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)