Hirdetés

Hollandiában nem lehet többé CS:GO és Dota 2 tárgyakkal kereskedni

|

Ezentúl a hollandok nem jogosultak sem tárgyak cserélésére, sem pedig a Steam közösségi piacán való eladásra és vásárlásra.

Hirdetés

Elég komoly döntést kellett hoznia a Valve-nak a Dutch Gaming Authority nyomására. Inkább elkerülték a további konfliktusokat, és komolyan korlátozták a holland felhasználók lehetőségeit.

Hirdetés

A Valve már korábban kapott figyelmeztetést a holland államtól, és a DGA is aktívan dolgozik a loot boxok betiltásán. A szervezet még májusba vette fel a kapcsolatot a Valve-val, és kifejtették, hogy mind a két játékban találhatóak olyan loot boxok, amelyek megszegik a Dutch Better Gaming Act szabályait. A Valve-ot arra kérték, hogy június 20-ig oldja meg a helyzetet - a vállalat így is tett.

A Valve egy közleményben kifejtette, hogy ugyan nem teljesen értik és nem is értenek egyet a DGA jogi követeléseivel, de amíg nem oldódik meg teljesen a jogi huzavona, addig nem kockáztatnak, és letiltják a holland felhasználókat a Steam közösségi piacról és a cserelehetőségeről. Elnézést kértek az érintettekről, és biztosították a játékosokat, hogy igyekeznek kedvezőbb megoldásra jutni a DGA-val.

A holland szervezethez közelítő szemléletmódot képvisel a belga szervezet (Belgian Gaming Commission) is, de ők egyelőre nem kezelik a helyzetet ilyen szigorúan - amellett, hogy a loot boxokat ugyancsak szerencsejátéknak nyilvánították.

Szerintetek idővel ránk is ilyen sanyarú sors vár?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)