Hirdetés

Újabb író hagyta ott a Valve-et

|

Az elmúlt másfél évben négy olyan író is felmondott a cégnél, akik korábban széles körben elismert forgatókönyvekhez járultak hozzá.

Hirdetés

Manapság a Valve már nem igazán fejleszt új játékokat, inkább csak a régieket támogatja, miközben üzemelteti a Steamet. Ebből ők valószínűleg nagyon szuperül meg tudnak élni, ami csak azért nagy kár, mert régen a Valve bizony szenzációs játékokat tett le az asztalra és mindig el tudott mesélni egy jó sztorit.

Viszont így, hogy a játékokat kiegészítő képregényeken kívül nincs mit írni, már nem valami meglepő, hogy az utóbbi másfél évben sorban hagyták ott a céget azok az írok, akiknek a cég legjobb történeteit köszönhetjük. A Half-Life játékok írója, Marc Laidlaw, valamint a Portal 2 zseniális forgatókönyvéért felelős Eric Wolpaw és Chet Faliszek korábban már elhagyták a Valve-et, most pedig a csapat legfrissebb írója, Jay Pinkerton is úgy döntött, hogy ennyi elég volt.

Pinkerton korábban a Cracked.com egyik szerkesztője volt, míg 2007-ben nem csatlakozott a Valve-hez, aho főleg a Portal sorozaton alkotott emlékezeteset. Sajnos ez a távozás egy újabb arra utaló jel, hogy valószínűleg már sosem fogunk Half-Life folytatást kapni már csak azért sem, mert az eddig megjelent játékok írói közül már senki sem dolgozik ott. Ettől függetlenül mi nem aggódunk az író kollégák karrierje miatt, hiszen mindannyian rendkívül tehetségesek és egészen biztos, hogy más projektben is megállják majd a helyüket.

Melyik Valve játék sztoriját bírjátok a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)