Hirdetés

Egy egykori Valve-alkalmazott szerint jó, hogy megtört a Steam egyeduralma

|

Richard Geldreich már régóta nincs a Valve-nél, és alapvetően is szeret beleállni egykori cégébe. Szerinte az Epic a PC-s játékipar megmentője lehet.

Hirdetés

Geldreich 2009-től egészen 2014-ig dolgozott a Valve-nak, azóta pedig többször is kritizálta a cég döntéseit. Ezúttal a nagy Epic Games Store vs. Steam párbajba szállt be, és bizony nem az utóbbi oldalán.

Hirdetés

Twitteren elég harsányan beszélt a Steammel kapcsolatos problémákról.

"A Steam lassan kivéreztette a PC-s gaminget. Egy nagy 30 százalékos adót vetett ki az egész iparra. Fenntarthatatlan volt a helyzet. El sem tudjátok képzelni, hogy milyen szinten profitált a Steamből a Valve. Gyakorlatilag nyomtatta a pénzt, és ez eltorzította az egész céget. Az Epic ezt rakja rendbe."

Hozzátette még, hogy a Valve rengeteg adatot gyűjt arról, hogyan használjuk a Steam klienst, és őrültnek nevezte a vádakat, melyek szerint az Epic Games Store kliense kémkedik. Úgy véli, idővel minden AAA játék az Epic boltjában és más launcherekben köt ki, míg a Steamre csak a hulladékok, az indie játékok, és a felnőtt tartalmak kerülnek fel. 

Elismerte ugyanakkor, hogy az Epic Games Store jelenleg nem azon a szinten van, ahol lennie kell, de hozzátette, hogy idővel javulni fog. 

Persze nehéz olyan ember szavára adni, aki mióta eljött a Valve-től, csak ekézi a céget, de való igaz, hogy a Steam egyeduralma nehéz helyzetbe hozta a játékipart és a PC-s fejlesztőket. Kell még idő, hogy kiderüljön, mennyire pozitív dolog az Epic nyomulása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)