Hirdetés

Büntetést fizetett a Valve és a Ubisoft a visszatérítési szabályok miatt

|

A Steam és a Uplay visszatérítési feltételei nem feleltek meg a francia törvényi előírásoknak, így mindkét céget megbírságolták.

Hirdetés

Franciaországban az a szabály, hogy a fogyasztók 14 napon belül elállhatnak bármilyen vásárlástól, és visszakapják a kifizetett összeget. Ez a digitális tartalmakra is vonatkozik.

Hirdetés

Ennek a kötelezettségnek akkor nem kell eleget tenni a vállalatok részéről, ha nyomatékosan, közérthetően tájékoztatják a vásárlókat feltételeikről. Mivel a Steam - hivatalosan - csak akkor adja vissza a pénzt, ha a játékosok kevesebb mint két órát játszottak az adott játékkal, a Uplayen pedig kvázi nincs visszatérítés (csak előrendelésekre, és csak akkor, ha nem kezdődött meg a letöltés), a francia hatóságok a Valve-et 147 000 euróra, a Ubisoftot 180 000 euróra büntették. Persze ez nem milliós tétel, egyik céget sem fogja csődbe vinni, de az üzenetet talán értik. 

Mostantól meg kell jeleníteniük egy szöveget, melyben tájékoztatják a francia felhasználókat a büntetésről. Valószínűleg a visszatérítési rendszer nem fog változni, legfeljebb a tájékoztatás, pedig nem lennénk búsak, ha a Uplay legalább olyan feltételek mellett engedné visszakérni a kifizetett összeget, mint a Steam.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)