Hirdetés

Több VR fejlesztőt is elengedett a Valve

|

Az elmúlt időszakban 13 embertől is búcsút vett a Valve, az érintettek között pedig többen komolyan foglalkoztak a cég VR fejlesztéseivel.

Hirdetés

Abban alapvetően semmi meglepő nincs, hogy egy hatalmas cégnél folyamatosan jönnek-mennek az alkalmazottak, viszont a Valve legutóbbi elbocsájtásaiban egy olyan minta is kirajzolódik, amire sokan felkapták a fejüket.

Hirdetés

A Valve megerősítette, hogy 13 alkalmazott munkaviszonyát szüntették meg februárban, akik közül többen a VR részlegen dolgoztak, emiatt pedig sokan arra következtettek, hogy a cég szép lassan le akarja építeni ezt az üzletágát. A cég egyik szóvívője megerősítette az elbocsátás tényét, viszont azt is hozzátette, hogy ez nem utal semmilyen komolyabb változásra:

"Az előző hónapban 13 teljes munkaidős alkalmazottunkat elengedtük, valamint néhány külsős szerződést is felbontottunk. Ez egy szomorú része az üzletnek, de nem jelenti azt, hogy bármi nagyobb változásra lehetne számítani a cégnél. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz és szeretnék sok sikert kívánni nekik a jövőben."

Ez alapvetően érthető lenne, viszont az érintettek egyike Nat Brown, aki már három éve dolgozott mérnökként a cég VR termékein és múlt hónapban ő maga is megerősítette, hogy véget ért a munkája a Valve-nél. Az valószínűsíthető, hogy nagyobb változások tényleg nem lesznek (a Steam továbbra is stabilan dübörög), viszont nem lepődnénk meg, ha a cég VR stratégiája érezhetően változna a közeljövőben.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)