Hirdetés

Van olyan ország, ahol 18 év alattiak számára betilthatják a loot boxokat

|

Egy törvényjavaslat szerint 18+-os karika kerülne minden olyan játékra, amiben van valamiféle loot box.

Hirdetés

Egyre több ország lép fel határozottan a játékipar zsákbamacskája, vagyis a loot boxok ellen. Most épp Ausztrália látszik bekeményíteni, egy új törvényjavaslat ugyanis csak felnőtteknek értékesíthető, 18+-os kategóriába akar sorolni minden olyan videojátékot, amiben loot boxokat lehet vásárolni. Ezzel egyrészt a szülőket akarják figyelmeztetni, másfelől teljesen elzárnák a kiskorúakat az ilyen címek megvásárlásától.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyerekek nem játszhatnának többet a FIFA játékokkal, vagy mondjuk az Overwatchcsal sem. 

Hirdetés

A Kotaku információ szerint a törvényjavaslat beterjesztése valamikor augusztusban várható. Egyelőre még nem érhető el a javaslat teljes szövege, de beterjesztője, Andrew Wilkie képviselő elmondta, csak 18 éven felüliek számára engedélyezett a szerencsejáték, véleménye szerint pedig a loot boxok masszívan ebbe a kategóriába tartoznak. Azt is hozzátette, hogy a loot boxok könnyen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyerekek felnőve szerencsejátékfüggővé váljanak. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A 18+-os jelzés mellett egy külön plecsnit is rá akarnak nyomni a loot boxokat tartalmazó játékok dobozára, melyek kifejezetten arra hívják fel a figyelmet, hogy az adott címben efféle költési lehetőségek is megtalálhatóak. Ez a megoldás nem egyedi, most is saját jelzése van például a játékbéli droghasználatnak, trágár beszédnek, vagy épp explicit erőszaknak. 

A korhatárbesorolások működéséről nemrég egy külön cikkben is írtunk, ha érdekel benneteket a téma, akkor érdemes lehet ezt is elolvasnotok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)