Hirdetés

Váratlan helyről kapott támogatást az Activision Blizzardot felvásárolni igyekvő Microsoft

|

Újabb fontos versenyhatóság engedett utat a tervezett akvizíciónak.

Hirdetés

Korai lenne még redmondban elővenni a behűtött pezsgőket, ám tény, hogy több mint egy évvel a vásárlási szándék bejelentése után még egy akadály elárult az elől, hogy az Activision Blizzard mindenestül a Microsofté legyen. Kevéssel azután ugyanis, hogy a brit CMA módosított korábbi álláspontján, a japán versenyhivatal, Japan Fair Trade Comission (JFTC) is hasonló eredményre jutott.

Mi több, a japánok nem kívánják húzni az időt további vizsgálódással, tehát a mai nappal hivatalosan rábólintottak az akvizícióra, mivel úgy látják, az üzlet nem veszélyeztetné a versenyt a konzolpiacon - írja a Reuters.

Hirdetés

A JFTC döntésével párhuzamosan kapott sajtónyilvánosságot demokrata és republikánus kongresszusi képviselők javaslata: szerintük nem ártana megpiszkálni a Sony üzleti gyakorlatát, aminek hála jelentős előnyt élvez a hazai piacon a külföldi (elsősorban) amerikai vetélytársaival szemben. Meglátásuk szerint ez nemcsak a japán versenypiaci szabályokkal lehet ellentétes, hanem a két ország között fennálló egyezményt is sértheti.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)