Hirdetés

Várhatóan 2027-ig nem termel nyereséget az Epic Games Store

|

Az Epic alkalmazásboltja még évekig csak viszi a pénzt, de talán 2027-ben megtérülhet a több százmilliós befektetés.

Hirdetés

Már idén áprilisban is nyilvánosságra kerültek olyan, az Epic és az Apple peréből származó dokumentumok, melyek azt bizonyítják, hogy az Epic Games Store vastagon veszteséges, de Tim Sweeney, az Epic fejese akkor azt állította, minden a legnagyobb rendben van, az elköltött összeget befektetésnek tekinti, és a jövőben átbillen majd a mérleg.

Az Apple ügyvédei most újabb számításokat végeztek, és meghatározták, mikor lesz olyan, hogy nem emészt fel százmilliókat a bolt, miközben azt próbálták alátámasztani, hogy az App Store és az EGS nem összehasonlítható, nem ugyanazt kínálják a felhasználóknak és fejlesztőknek, így előbbinél indokolt a 30%-os sarc.

"Az Epic nagyjából 181 millió dollárt bukott az EGS-en 2019-ben, és úgy becsülte, hogy 273 milliót fog 2020-ban. [...] Az Epic úgy gondolja, a trend folytatódni fog a közeljövőben, és 139 millió dolláros veszteségre számít 2021-ben."

- foglalták össze az Apple védői, akik hozzátették, 2027-nél előbb biztosan nem fog nyereséget termelni az EGS, és az sem garantált, hogy akkor már igen.

Szerencsére egyelőre az Unreal Engine, a Fortnite, és egyéb projektek elegendő pénzt hoznak, hogy még így is megérje, de a Fortnite népszerűsége sem tarthat örökké. Meglátjuk, hogy alakul a jövő.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)