Hirdetés

Véget ért a lopott textúrák miatt folyó per a Capcom ellen

|

Úgy tűnik a Capcom feloldotta a helyzetet, megfelelő megoldást találtak, amivel mindenki jól járt.

Hirdetés

A díszlettervező és fotós, Judy A. Juracek 1996-ban jelentette meg a Surfaces című könyvet, amiben a saját fotóit válogatta össze. A cím elég beszédes, a képeken a legkülönfélébb felületek voltak láthatóak, a könyvhöz pedig egy CD-ROM is társult, amin digitális formában is megtalálhatóak voltak az alkotások.

2020-ban komoly hackertámadás érte a Capcom szervereit, a kiszivárgott információk között pedig szemet szúrt a művésznek, hogy bizony több, a kiadó által használt fájlnak is ugyan az a neve, mint az ő felületeinek a CD-ről. Ez ugyan még semmit nem bizonyít, voltak azonban esetek, mikor például különböző Capcom játékokban a törött üveggel borított felületek kísértetiesen hasonlítottak a Surfaces című könyvben is látható török üveges képekre.

Hirdetés

A fotókat készítő Judy Juracek 2021. nyarán pert indított a Capcom ellen, amiért a kiadó jogtalanul használta fel legalább 80 alkotását, hogy azokból textúrákat készítsen olyan franchise-ok játékaihoz mint a Resident Evil vagy a Devil May Cry.

A pereskedés hamar véget ért, Juracek ügyvédje nemrég bejelentette, hogy a Capcom és a sértett közti érdekütközés békésen megoldódott. Sajnos további részleteket nem árultak el, kíváncsian várjuk azonban, hogy a jövőben esetleg lesz-e hivatalos együttműködés a két fél között, illetve kiderül-e valaha, hogy a Capcom mivel tudta ilyen hamar rövidre zárni az ügyet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)