Hirdetés

Végül anyagi bukás lehet Dwayne Johnson DC-s mozija, a Black Adam

|

Több mint egy hónappal a bemutató után egyáltalán nem festenek jól a Black Adam számai.

Hirdetés

Vannak, akik utálták, mások kifejezetten szerették a Black Adamet, az viszont lassan egyértelművé válik, hogy anyagi fronton végül alulmúltaa várakozásokat Dwayne Johnson filmje. Világszinten 384 millió dolláros bevételnél jár a film, ebből 165 milliót tudott összeszedni az egyesült államokban.

Jóval többet várt tőle a stúdió, és ez nem is csoda, hiszen Dwayne Johnson a címszereplő, mellette pedig olyan sztárok erősítik a stábot, mint például Pierce Brosnan.

A Black Adam forgatási költsége nagyjából 195-200 millió dollárra lőhető be, ehhez hozzájön még a valószínűleg közel ekkora marketinges költség. Ezt kell szembeállítani a bevételi oldallal, és sosem szabad elfelejteni, hogy a mozis bevételek sosem egyenlőek a tényleges profittal. A jegyárakból le kell még vonni a mozik és a helyi forgalmazók saját részesedését, tehát korántsem arról van szó, hogy az említett 384 milliós összeg ott csücsül a Warner Bros. számláján. 

Hirdetés

Általában úgy szokták számolni a mozis matekot, hogy az amerikai bevétel fele realizálódik tényleges profitként, Európában és főleg Ázsiában ez az arány azonban alacsonyabb. Elemzők szerint összességében 50-100 millió közötti tiszta veszteséggel fog zárni a Black Adam, ami kétségeket vet fel a karakter DCEU-s jövője kapcsán is.

A Warner Bros. Discovery most abban bízik, hogy a digitális végül ki tudják egyenlíteni a matekot, és legalább bukni nem fognak a Black Adamen - meglepő módon elég hamar, egy hónappal a bemutató után már elérhető lett a film a digitális platformokon, például az iTuneson, ahol egyből az első helyre ugrott.

A filmről készül kritikánkat itt tudjátok megnézni, itt pedig egy részletes bemutatót találtok az eredeti képregényes Black Adamről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)