Hirdetés

Végülis megéri az Xbox Game Pass a fejlesztőknek?

|

Az NPD Group utánajárt annak, javít-e egy játék eladásain a Microsoft szolgáltatása, vagy épp hogy ront azokon.

Hirdetés

Azt nyilván mindenki tudja, hogy az Xbox Game Pass a játékosok szempontjából egy nagyon jó ajánlat: alacsony havidíjért több száz játékhoz férhetnek hozzá, valamint ingyen játszhatják a Microsoft összes újdonságát, köztük az Age of Empires IV-gyel, a Forza Horizon 5-tel és a Halo Infinite-tel.

A kiadó nyilván azért csinálja, mert neki is megéri, és látszólag a külsősök sem járnak rosszul, különben nem bővülhetne a kínálat olyan tempóban, ahogy most.

Hirdetés

Az NPD Group egyik elemzője, Mat Piscatella elmondta, pontosan ki jár jól és kinek árt a Game Pass. Az adatok alapján a piacot ez és a hasonló szolgáltatások előre lendítik, a felhasználói visszajelzések, ajánlások megnövekedett száma miatt más platformokon is jobban fogynak azok a játékok, amelyek bekerülnek a felhozatalba. Ez viszont - nem meglepő módon - csak azoknál a címeknél működik, amik élvezetesek.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A rosszabbul sikerült, vagy az előfizetők részéről kevés érdeklődést vonzó játékok esetében híre mehet annak, hogy nem éri meg kipróbálni, ami nyilván negatív hatással van az eladásokra.

Piscatella szerint ugyanakkor még így is megéri ilyen szolgáltatást üzemeltetni, és természetesen lehet továbbra is hagyományos módon árulni, vásárolni a játékokat.

Arról, hogy milyen játékok érkeznek még a Game Passbe idén, a linken tájékozódhattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)