Hirdetés

Kazahsztánban és Egyiptomban is többet költenek videojátékra, mint nálunk

|

Egy frissen közzétett toplista szerint Magyarország nincs azon 50 ország között, amikben a legnagyobb a videojátékokból származó bevétel. Megtudtuk, hol állunk, és lehetne jobb a helyzet.

Hirdetés

Nem nagy titok, hogy Magyarország nem egy jelentős piac a videojátékfejlesztők számára. Az elmúlt években sorra vonultak ki a nagy kiadók leányvállalatai, és a régiót inkább Csehországból vagy Lengyelországból kezelik. 

A Newzoo által közzétett top 100-as lista alapján mindkét fent említett ország előttünk van, de szomszédaink közül Horvátországot, Szlovákiát, Szlovéniát és Szerbiát is megelőzzük. Az élen nem meglepő módon Kína áll 27 milliárd dolláros bevétellel, ezt nem sokkal követi az Egyesült Államok - annak ellenére, hogy a népességszámban jelentős a különbség, az USA-ban élők egyénre lebontva átlagosan többet költenek. Az élen továbbá Japán, Németország, az Egyesült Királyság, a Koreai Köztársaság, Franciaország, Kanada, Spanyolország és Olaszország állnak, Oroszország épphogy nem fért be a top 10-be. Magyarország 109 millióval az 56. helyen áll.

A lista értékeit közvéleménykutatások, negyedéves jelentések, különböző hivatalos adatok alapján becsülték meg, és nem számolták bele a hardvereladásokat, az adókat, a cégek közti tranzakciókat, valamint az online szerencsejátékot és fogadást. A teljes listát megtaláljátok a fenti linken.

Mit szóltok ehhez? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)