Hirdetés

A Vivendi még idén bekebelezheti a Ubisoftot

|

Bár a francia kiadó derekasan küzd a függetlenségéért, a Vivendi egyre többet szerez meg magának a részvényekből és az új jelentés szerint már idén felvásárolhatja a Ubisoftot.

Hirdetés

Akárhogy is nézzük, azért a Ubisoftnak elég jól sikerült kifogni a szelet a vitorlából (és most nem az Assassin's Creed IV: Black Flagre gondolunk) az utóbbi időben, így érthető, ha egy ilyen sikeres vállalatra is szemet vetett egy gigász, hiszen a Baljós árnyak óta tudjuk, hogy mindig van egy nagyobb hal. Ez pedig nem más, mint a Vivendi, amely szépen lassan, kis darabonként vásárolta be magát a Ubisoftba. 

A francia konglomerátum már számos médiacéget tudhat magának - többek között azt a Gameloftot is, amit még 2000-ben Michel Guillemot, a Ubisoft ügyvezetőjének testvére alapított -, azonban a Vivendi itt nem áll meg, idén komoly terjeszkedésre készül. A Reuters információi szerint korábbi, az irányítás átvételét cáfoló nyilatkozataival ellentétben a konglomerátum (és az Activision-Blizzard egykori tulajdonosa) azt tervezi, hogy még 2017-ben bekebelezi a Ubisoftot, valamint a marketinggel foglalkozó Havas nevű céget. A Reuters forrásai alapján a bővítésre azért kerülhet sor, hogy a Vivendi megnyugtassa a befektetőiket, ugyanis annak ellenére, hogy Vincent Bollore elnök már közel 15 milliárd eurót költött a részvényesekre és a felvásárlásokra, mégis 3 százalékkal visszaesett a részvényeik értéke.

A Vivendi jelenleg a Ubisoft 25 százalékát birtokolja, de ha eléri a 30 százalékos részesedést, akkor a francia jog azt diktálja, hogy köteles lesz nyilvános ajánlatot tenni. Említésre méltó még, hogy a szembetűnő törekvés ellenére a Vivendinek még mindig nincs helye a Ubisoft igazgatótanácsában, noha a szavazati jogok 22%-át tudhatja magáénak. Ha ebben az ütemben folytatódnak az események, talán még az E3 előtt kaphatunk egy helyzetjelentést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)