Hirdetés

A Vivendi újabb darabot szerzett meg a Ubisoftból

|

A Vivendi továbbra is azt állítja, hogy nem szeretné bekebelezni a Ubisoftot, ennek ellenére ismét növelte a tulajdonrészét a cégben, idén már sokadszorra.

Hirdetés

Bár korábban az Activision-Blizzard többségi tulajdonosa volt a Vivendi, év elejére teljesen kiszállt a sikeres kiadóból, azonban a játékiparnak nem fordított hátat, ugyanis tavaly októberben már 10 százalékot felvásárolt a Ubisoft részvényeiből, amit februárra 15, májusra pedig 17,73 százalékra növelt. Az Assassin's Creed és más slágercímek kiadója azt fontolgatta, hogy válaszul Kanada segítségét kéri, azonban a Vivendi ettől még nem állt meg és már a Guillemot testvérek másik cégét, a Gameloftot is bekebelezte. Mindeközben az agresszíven terjeszkedő vállalat azt nyilatkozta végig, hogy nem áll szándékukban átvenni az irányítást a Ubisoft felett, ám a fejlemények mást mutatnak. 

A Gameloft megszerzése után a gigász máris kinézte a következő célpontot, ami a Ubisoft lehet, ugyanis a Bloomberg értesülései szerint közvetlenül az E3 után ismételten növelte a tulajdonrészét a vállalatban, így már 20,1 százalékot birtokol. A Vivendi pénteki nyilatkozatából kiderül, hogy szándékában áll további részvényeket vásárolni a Ubisoftban és kért egy helyet is a vezetőségben, de továbbra is ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy nincs szándékában átvenni a kiadó felett a hatalmat, csak egy "gyümölcsöző együttműködést" szeretne építeni az Assassin's Creed franchise kiadójával. 

Ha a Vivendi eléri a 30 százalékos részesedést, akkor a francia jog azt diktálja, hogy köteles lesz nyilvános ajánlatot tenni legalább a rá következő hat hónapban. Szerintetek nyernénk vagy veszítenénk vele, ha a Vivendi kezére kerülne a Ubisoft?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)