Hirdetés

Egy városnyi alkalmazott munkaviszonyát függeszti fel a Walt Disney World

|

Mintha Dunakeszi, vagy Hódmezővásárhely teljes lakossága - beleértve a legfiatalabbakat és a legidősebbeket is - maradna hirtelen jövedelem nélkül.

Hirdetés

Márciusban bezárták a The Walt Disney Company tulajdonában álló vidámparkok mindegyikét, köztük a floridai Orlando közelében fekvő The Walt Disney Worldöt, és egyelőre senki sem tudja, mikor nyithatnak újra. Márpedig a létesítményekhez tartozó alkalmazottak tízezreinek bére nulla bevétel mellett igencsak komoly kiadás. Emiatt végső soron nem meglepő a vállalat lépése.

Hirdetés

Egyelőre csak az említett orlandói park alkalmazottairól van szó, de így is mintegy 43 ezer ember (plusz a családjaik) maradnak április 19-től jövedelem nélkül, ugyanis attól a naptól fogva felfüggesztik a munkaviszonyukat. Fontos megjegyezni azonban, hogy ez nem egyenlő az elbocsátással, mert fizetést ugyan nem kapnak, de a munkáltató továbbra is fizeti társadalombiztosításukat a felfüggesztés időtartama alatt, de legfeljebb egy évig, továbbá átvállalja az esetleges koronavírus-tesztek költségeit is a munkatársakat képviselő szakszervezettel kötött megállapodás értelmében. Csupán 200, a legfontosabb teendőket ellátó alkalmazott munkájára tartanak igényt az elkövetkező hónapokban, ezért az összesen 77 ezer alkalmazott közül vélhetően hamarosan hasonló sorsra jutnak azok is, akik nem rendelkeznek szakszervezeti tagsággal. Amennyiben ez bekövetkezik, azzal hirtelen a háromszorosára nőne a térségben regisztrált állástalanok száma.

A Disney World eljárása nem példa nélkül való, mert hasonló döntés született a 12 parkot üzemeltető SeaWorld láncnál is. A látogatóikat gigantikus akváriumokkal, valamint pingvinek, fókák, delfinek és más cetfélék attrakcióival szórakoztató létesítményeknél dolgozók 90 százalékának már korábban felfüggesztették a munkaviszonyát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)