Hirdetés

A Blizzard magáénak tekinti a Warcraft 3: Reforged minden felhasználói módját

|

Mára egy kicsit megbánták, hogy ezt nem lépték meg a Dota 2 előtt.

Hirdetés

Az egész MOBA műfaj a Warcraft III egyik felhasználói módjából, a Defense of the Ancientsből nőtte ki magát, ami aztán DotA Allstars néven is futott, és nagyszabású versenyeket szerveztek belőle egyebek mellett a BlizzConon. Mivel nem képezte a Blizzard tulajdonát, a Valve lecsapott a Dota névre, az egyik tervező, IceFrog segítségével létrehozta a Dota 2-t, a Blizz meg csak pisloghatott. 

Hirdetés

Fórumozók kiszúrták, hogy a Warcraft III: Reforged végfelhasználói licencszerződésében (EULA) a Blizzard kikötötte, a játékhoz készült minden custom game a cég tulajdona, és minden, más védjegyének számító tartalmat használó játékmód törölve lesz.  A kiadó a készítők megkérdezése nélkül csinálhat bármit, így ha esetleg valaki úgy dönt, hogy a Warcraft III: Reforgedra épített saját módját önálló játékként készíti el, a Blizz közbeléphet és megtilthatja, vagy épp saját maga csinálhat játékot más ötletéből.

A Blizzard valószínűleg nem lesz annyira szigorú, amennyire ezen szabályozás miatt lehetne, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy a kreatív játékosok kevésbé lesznek lelkesek, ha ötleteiket a Warcraft III: Reforged segítségével tudnák megvalósítani, és ez súlyos hatással lehet a játék, valamint a körülötte kialakuló közösség életben maradására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)