Hirdetés

Egy játék olyan pofátlanul másolja a Warcraftot, hogy a Blizzard beperelte készítőit

|

Nem kell nagy Warcraft-rajongónak lenni ahhoz, hogy elsőre feltűnjön a hasonlóság.

Hirdetés

Olyan világot élünk, hogy miután megjelenik és népszerűvé válik egy játék, azonnal ellepik a mobilos alkalmazásboltokat annak gagyi, sokszor játszhatatlan, tartalom nélküli, rosszabb esetben vírusos klónjai. A Glorious Saga a World of Warcraft sikerére akart rátelepedni, de sikerült túltolnia.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy egészen ótvarul néz ki és a mindent elfedő ikonoktól okádhatnéka támad minden jó érzésű embernek, de olyan egyértelműen és leplezetlenül nyúlja a World of Warcraft karakterdizájnját, tárgyait, felhasználói felületét, hogy ezt a Blizzard sem hagyta szó nélkül. A Polygon arról számolt be, hogy a kiadó beperelte a Sina Gamest, mert szerintük (és hát ki tudna ezzel vitatkozni) a játék minden szörnye, teremtménye, állata, járműve egy az egyben át lett másolva, ahogy a fegyverek, amulettek is. Konkrétan benne van Azshara (gyenge klónja) és Jaina, mint választható karakter. Még a hangeffektek esetében sem próbáltak meg kreatívkodni. Ha a bíróság megalapozottnak látja a vádakat, a Sina Games a világ összes pénzét kifizetheti kártérítésként. Nézzetek bele az alábbi videóba, aztán mondjátok el, ti mit gondoltok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)