Hirdetés

Hivatalosan is a Wii U lett a Nintendo legrosszabban fogyó konzolja

|

A táblás konzol meghajolt, kisétált a színpadról, de nem tapsolta meg senki.

Hirdetés

A Nintendo legutóbbi pénzügyi tájékoztatóján bejelentette a Wii U legfrissebb eladási számait, és lévén a gyártás hamarosan leáll, már nem valószínű, hogy ezek az adatok olyan sokat változnának.

A hivatalos információk szerint 2016. decemberének végéig 13,56 millió példány fogyott a Wii U-ból. Ezzel ez lett a Nintendo legrosszabban teljesítő hardvere, nem sokkal a 21,74 milliós GameCube mögött zárt. Ezzel szemben DS-ből 154,02 milliót adtak el, amivel ez jelenleg a második legjobban fogyó konzol, alig elmaradva a PS2-től.

Játékokból 96,52 millió fogyott, ami azt jelenti, hogy átlagosan 7,1 játéka volt egy konzol tulajdonosnak. Ez egyáltalán nem rossz arány, viszont egyik Nintendo géphez sem adtak el még 200 millió játéknál kevesebbet a Wii U-n kívül. A top 10 eladott szoftver lista így néz ki:

  1. Mario Kart 8 - 8,26 millió
  2. New Super Mario Bros U - 5,62 millió
  3. Super Mario 3D World - 5,47 millió
  4. Nintendo Land - 5,16 millió
  5. Super Smash Bros. for Wii U - 5,16 millió
  6. Splatoon - 4,76 millió
  7. Super Mario Maker - 3,89 millió
  8. New Super Luigi U - 2,89 millió
  9. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD - 2,11 millió
  10. Mario Party 10 - 2,04 millió

A Nintendo leginkább már a Wii U utódjával, a márciusban érkező Switch hibrid konzollal van elfoglalva. Meglátjuk, hogy az milyen számokat produkál majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)