Hirdetés

A Windows 10 miatt nem megy jól a Steam Machine-biznisz?

|

Az Alienware társalapítója szerint a Windows 10 megjelenése volt az, ami miatt lankadt a Steam masinák iránti érdeklődés.

Hirdetés

A Valve már nagyon régóta beszél arról, hogy a hardver irányába szeretne elmozdulni, azonban csak 2013-ban tette meg az első igazán nagy lépést, amikor bejelentette a Steam Machine nevű kezdeményezést: ennek keretében különféle gyártókkal karöltve gyártottak olyan zárt PC-ket, amelyeken a Valve saját operációs rendszere, a Linux alapú SteamOS futott.

Azóta rengeteget veszített a lendületéből ez az egész Steam Machine-dolog, az Alienware társalapítója, Frank Azor pedig most egy interjúban elárulta, hogy szerinte elsősorban a Windows 10 megjelenése a felelős:

"Két éve nagyon más volt az egész ipar, mint most. A Steam Machine alapvetően egy válasz volt arra, amit a Microsoft csinált a Windows 8-cal. Az egész ipar aggódott amiatt, hogy a Windows platformon játszó játékosok a Microsoft döntései miatt át fognak vándorolni az összes többi platformra."

Azóta viszont megjelent a Windows 10, amiről a legtöbben úgy gondolják, hogy hatalmas előrelépés az előző verzióhoz képest, ezzel pedig ismét népszerű platform lett a játékosok körében a Microsoft operációs rendszere. Az Alienware rögtön át is alakította a gépeit, hogy a SteamOS helyett a Windows 10-et futtassák, az eladásokból pedig az derült ki, hogy a játékosok már nem rohannak fejvesztve a Microsoft platformja elől:

"Még mindig megvásárolható a SteamOS rendszerrel ellátott gép és továbbra is többezer darabot adunk el belőle minden hónapban, viszont már nem foglalkozunk annyit ezzel a platformmal, mint két évvel ezelőtt. A Windows most megfelel nekünk."

Ti mit gondoltok? Jó ötlet a Steam Machine és a SteamOS vagy már fölösleges vele foglalkozni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)