Hirdetés

Majdnem tízszer nagyobb siker volt a Witcher 3, mint a CD Projekt bármilyen korábbi vállalkozása

|

Kiadta legfrissebb pénzügyi beszámolóját a The Witcher 3: Wild Hunt kiadójaként is működő CD Projekt, amiben egy rendkívül érdekes adat is helyet kapott a lengyelek sikerjátékáról.

Hirdetés

Nemrég ünnepelte a Witcher játéksorozat indulásának tizedik évfordulóját a CD Projekt, Geralt látványos éljenzése pedig egyáltalán nem véletlen. Rengeteget köszönhet a lengyel cég a szörnyvadászra alapuló szériának, de azon belül is elképesztő ugrást jelentett a harmadik rész kiadása.

Hirdetés

Erre a cég - aminek a CD Projekt kiadón kívül sok más része is van - friss pénzügyi jelentéséből derült fény, ezen belül egy rendkívül érdekes ábra érzékeltette, mekkora előrelépést hozott számukra a 2015-ös év. Az előző években a negyedéves bevételek szempontjából a rekordot 2011 második negyedéve jelentette, amihez a Witcher 2 PC-s megjelenése is hozzájárult. Ebben az időszakban majdnem 50 millió zloty bevételük volt a különböző áruk eladásából. Ehhez képest 2015 második negyedéve, benne a Witcher 3: Wild Hunt első kiadása 450 millió zloty feletti bevételt hozott a cégnek, azaz több mint kilencszeres növekedésről van szó a korábbi rekordjukhoz képest.

Ezt ugyan azóta nem sikerült igazán megközelíteniük, az 50 millió zlotys szint alá nem estek a bevételek, nem kis részben a Witcher 3 két kiegészítője, illetve a Game of the Year kiadás megjelenésének. De nem néznek ki rosszul a dolgok CD Projekt háza táján a jövő tekintetében sem, hiszen a Gwent is ígéretesnek tűnik, még ha nem is lesz feltétlenül rekordokat döntő kasszasiker. A háttérben pedig készül a Cyberpunk 2077, aminek viszont minden esélye megvan a csúcsdöntésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)