Hirdetés

World of Warcraft - így döntötte be a piacot a bármire költhető Token

|

A Blizzard ráeresztette a gyanútlan közönségre a mindenre elkölthető WoW Token rendszert, aminek következtében összeomlott az egész piac. Fekete kedd volt Azerothban.

Hirdetés

A World of Warcraft: Legion legutóbbi frissítése (7.1.5) lehetővé tette, hogy a WoW Tokent ezentúl Battle.net egyenleg formájában (13 euró/token) pénzre válthassuk. A tokenekből így lehet Hearthstone kártyákat, HotS skineket, de akár komplett játékokat is venni. Tudtuk már régóta, hogy ezt tervezi a Blizzard, de a rendszer aktiválása olyan hirtelen történt, hogy az aukciós házak öltönyös gnómok és goblinok fejvesztett játszóterévé váltak.

Mi az a WoW Token?

A WoW Token egy meglehetősen egyszerű módja annak, hogy valaki játékbeli aranyat, vagy játékidőt vegyen. Akinek sok pénze van, az vehet 20 euróért tokent, amit betesz az aukciós házba, és ezért a piac állásától függően kap adott mennyiségű aranyat. Akinek sok aranya van, az kiveszi az adott áron a tokent, és 30 napnyi játékidőért beválthatja. Ez egy viszonylag egyszerű piac, amit leginkább az határoz meg, hogy éppen mennyire gyorsan lehet aranyat farmolni.

A Warlords of Draenor kiegészítő utolsó hónapjaiban a Garrison misszióknak köszönhetően az emberek nevetségesen egyszerűen gyűjtögettek össze napi 70-80 ezer aranyat is, így ebben az időszakban egy WoW Token az európai szervereken 95 000 aranyba került. A Legion indulásával egészen más lett a helyzet: mára sem sokkal nehezebb megszednie magát egy kitartó játékosnak, de már munkát kell a farmolásba fektetni, így egy hónapnyi játékidő ára egészen 60 ezer érméig esett.

Stormwind Farkasa

Így volt ez legalábbis február 7-ig, amikor az európai szervereken is beindult az átdolgozott WoW Token rendszer. Aznap este a 60 000-es árból hirtelen 90 000 lett, a 90 000-ből 120 000, a 120 000-ből 160 000. Mindenki WoW Tokent akart venni az aranyából, ami nem csak azt jelentette, hogy iszonyatosan felszökött az ára, de azt is, hogy az aukciós házak ki is fogytak tokenekből. Beköszöntött az azerothi piac fekete keddje.

Fontos megjegyezni, hogy a token ár-ingadozás nem annyira ritka esemény, mint azt sok fórumon a dühödt játékosok állították. Nem egyszer előfordult, hogy egy-egy nagyobb frissítés megjelenése előtt 20 vagy akár 40 ezret növekedett a token ára, hiszen a szünetről visszaérkező játékosok így tudtak a legkönnyebben visszajönni. Az viszont valóban példátlan volt, hogy hirtelen kétszeresére ugorjon a token értéke, majd óránként essen és növekedjen, amíg ki nem ürült a piac.

Egy hónappal később

Most pontosan egy hónappal vagyunk a nagy piaci robbanás után, és még mindig nem esett vissza számottevően a tokenek ára. A cikk írásának pillanatában 168 000 aranyba kerül a 13 euróért beváltható érme, ami majdnem háromszorosa a WoW Token másfél hónappal ezelőtti árának. Hogy ez az érték valaha csökkenni fog-e, az kérdéses.

A következő árfolyam-változást valószínűleg akkor fogjuk megtapasztalni, amikor befut a 7.2-es frissítés, ami rengeteg tartalmával biztosan visszacsalogatja majd a veteránokat és azok aranyputtonyait. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a patch után 200 000-es árra is számíthatunk majd. Akárhogy is, érdekes lesz megfigyelni a World of Warcraft piacát, és a játékosok reakcióit a következő hónapokban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)