Hirdetés

X-Men: Sötét Főnix - tényleg ez lett a legpocsékabbul nyitó X-Men mozi

|

Még az alapvetően is alacsony becsléseket is sikerült alulmúlnia Simon Kinberg filmjének.

Hirdetés

Azt már előre sejteni lehetett, hogy nem az X-Men: Sötét Főnix lesz a Fox mutánsos univerzumának legjobb filmje. A hozzáértő elemzők azt is előre megjósolták, hogy ez lesz a legrosszabb nyitányt produkáló X-Men film, 40 millió alatt fog teljesíteni. Nos, bőven sikerült alámenni a 40 milliós határnak. 

Hirdetés

Az X-Men: Sötét Főnix ugyanis egészen pontosan 33 millió dollárt termelt a kasszáknál a nyitóhétvégéjén (ez a szám természetesen az Egyesült Államokra értendő, világszinten 140 millió dollárnál jár a film). Ezzel sikerült alámenni a 2013-as Farkasnak, az 53 millióra volt képes ezen időszakban. Összehasonlításképpen a Marvel filmes univerzum leggyengébben nyitó mozija A hihetetlen Hulk volt, az 55 millió dollárt szedett össze 2008-ban, tehát 11 évvel ezelőtt.

Eredetileg még 2017-ben forgatták le a Sötét Főnixet, de a stúdió annyira nem volt megelégedve vele, hogy alaposan elkezdte átgyúrni. Először 2018 márciusára 2019 februárjára tolták a premiert, majd jött még egy csúszás. Bizony, lehet, hogy már nem is emlékeztek, de az eredeti tervek szerint a Deadpool 2, a Sötét Főnix és az Új mutánsok is 2018-ban került volna mozikba. Utóbbira 2020-ig még mindenképp várnunk kell, de kérdés persze, hogy egyáltalán érdekel-e még valakit az, mire képes a Fox a mutánsokkal. 

Titeket még érdekel? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)