Hirdetés

Az Xbox Game Pass nagy mértékben növeli a felhasználók játékvásárlási kedvét

|

Az adatok azt mutatják, hogy a Game Pass szolgáltatás előfizetői jóval többet játszanak, és nem csak a kínálatban elérhető alkotásokkal.

Hirdetés

Remek kezdeményezés a Microsoft részéről az Xbox Game Pass, ami Xbox One-on és egy ideje már PC-n is egy egész könyvtárnyi videojátékot tesz elérhetővé egy viszonylag csekély havidíj ellenében (amolyan gamer Netflix modellben, ha úgy tetszik). Ráadásul most úgy tűnik, hogy a felhasználók vásárlási hajlandóságára is kifejezetten jótékony hatással van a dolog, tehát üzletileg is nyereséges az amúgy kockázatosnak tűnő lépés.

Hirdetés

Az ID@Xbox részleg európai fejese, Agostino Simonetta nemrég a GamesIndustry.biz rendezvényén osztott meg nagyon érdekes adatokat az Xbox Game Pass kapcsán. Állítása szerint ugyanis a szolgáltatásra előfizetett felhasználók 40%-kal több játékkal játszanak, és nem kizárólag olyanokkal, amelyek szerepelnek a kínálatban. Ez azt jelenti Simonetta szavai alapján, hogy az előfizetők sokkal több videojátékot vásárolnak is.

Érdekesség még, hogy az előfizetők 91%-a mondta azt, hogy játszott olyan címmel, amelyet az Xbox Game Pass nélkül sosem próbált volna ki. Ráadásul a Microsoft úgy vette észre, hogy a szolgáltatást igénybe vevő játékosok 30%-kal több műfajba kóstolnak bele, mint a csatlakozás előtt. Simonetta szerint egyébként több fejlesztő is arról számolt be korábban, hogy amint megjelent a játékuk a Game Pass kínálatában, hirtelen más platformokon is megugrott az eladások száma, szóval úgy tűnik, valamilyen szinten még a piacra is jó hatással van az előfizetéses szolgáltatás.

Ti előfizettetek az Xbox Game Pass valamelyik változatára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)