Hirdetés

Nem tündököl az Xbox, de a Game Pass javít a helyzeten

|

A Microsoft legfrissebb pénzügyi jelentéséből látszik, hogy mind a hardver-, mind a szoftvereladások gyengébbek, mint tavaly - ahogy az várható is volt az új generáció küszöbén.

Hirdetés

Valószínűleg alig várja már a Microsoft, hogy a következő generációval meggyőzhesse a játékosokat, ha már az Xbox One elindítását finoman szólva elszúrta. Végig vezetett a PlayStation 4, de még az eleve sokkal később megjelenő Switch is lenyomta a Microsoft konzolját, sajnos nem sok érv szól most az Xbox One mellett az X-ben rejlő erőn és vizuális képességeken kívül, érdemi exkluzívok hiányában valószínűleg nem vár már rá fényes jövő (bár a következő közel két évben a Microsoft minden saját játékát kiadja One-ra is).

Hirdetés

2019 utolsó negyedévében 2018 ugyanezen időszakához képest 21%-ot esett a videojátékokhoz kapcsolódó bevétel, 34%-kal kevesebb pénz folyt be a One gépek eladásaiból. Ezt a cég azon túl, hogy kevesebb konzol fogyott, az ünnepi árcsökkentéssel indokolja.

Szoftverek tekintetében 11%-os bevételcsökkenés figyelhető meg. Ebben Daniel Ahmad elemző szerint közrejátszott az is, hogy a Fortnite-ra kevesebbet költöttek a játékosok, és így a Microsofthoz sem jutott annyi (a cég csak "külsős címként" hivatkozott a játékra). Ugyanakkor az Xbox Game Pass előfizetés pozitív irányba tolta a számokat, bár azt nem tudtuk meg, hány előfizetővel rendelkezik a szolgáltatás.

Izgatottan várjuk, hogyan alakul majd a következő generáció, és reméljük, a Microsoft is felismeri, hogy igényes exkluzívokkal mindenki jobban jár. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)