Hirdetés

A videojátékos üzletek tulajdonosai nem örülnek az Xbox Game Passnek

|

Az üzletek tulajdonosai szerint a Game Pass nagyon kártékony a használt játék eladásokra nézve, és többen is lejjebb fognak adni az Xbox kínálatukból.

Hirdetés

A Sea of Thieves lesz az első játék, ami megjelenésekor már benne lesz a Microsoft előfizetős szolgáltatásában. Az Xbox Game Pass a jövőben több friss címet is tartalmazni fog, ez pedig komolyan aggasztja a videojátékos üzletek tulajdonosait.

Hirdetés

Ausztriában egy üzlet már kijelentette, hogy nem fognak többé Xbox One konzolokat, és Xbox One játékokat árulni, most pedig az Egyesült Királyságbeli üzletek jelentettek be hasonló lépéseket. Szerintük a Microsoft ezzel belevág a konzolok és játékok egyébként is alacsony haszonkulcsába.

"Ha ők ezt csinálják, akkor én pedig nem fogok berendelni Xbox One-t. Van vagy 3-4 font (nagyjából 1000-1400 Ft) hasznod az olyan nagy címeken, mint a Monster Hunter: World. Már ha szerencsés vagy."

A Stan's Games vezetője a Gamesindustry.biz-nek azt nyilatkozta, hogy a Microsoft a Game Pass bevezetésével jócskán alávág a használt játék piacnak. Szerinte ez a felhasználóknak sem fog tetszeni.

A Sholing Video nevű üzlet kijelentette, hogy ők nem rendelnek egy darabot sem a Sea of Thievesből, míg a Console Connections vezetője kimondta, hogy szerinte ezzel a Microsoft még inkább a Sony felé fogja tolni az üzleteket.

Egy eladó elmondta, hogy ők a konzolokra befektetésként tekintenek. Eladják a gépet és azt remélik, hogy a vásárló visszatér majd játékokat venni. Viszont, amikor a felhasználó havi 10 dollárért mindent megkap, akkor mit remélhetnek ők?

"Ha a vásárló bejön, és az eladónak kell döntenie arról, hogy eladjon-e neki egy Xboxot, amit egyszer megvesz majd a kuncsaft, aztán sosem tér vissza vagy egy PS4-et, aminek tulajdonában esélyes, hogy visszatér, akkor bizony a PS-t fogja ajánlani."

Az egyik üzlet vezetője azért hozzátette, hogy ugyan nem boldogok, de ez nem sokat fog változtatni a bevételen. Az Xbox eladások egyébként is olyan alacsonyak, hogy az egész ügynek nem lesz nagy hatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)