Hirdetés

Xbox konzolokon tényleg ingyenessé válhat az online multiplayer?

|

Egyelőre csak pletyka az egész, de simán elképzelhető, hogy a Microsoft tényleg kukázza az Xbox Live Gold rendszerét.

Hirdetés

Az első Xbox konzol megjelenése óta Xbox Live Gold előfizetés kell ahhoz, hogy online is tudjunk játszani kedvenceinkkel. A fizető multiplayer lehetőségét később a Sony, majd a Nintendo is átvette, így tehát jelenleg Xbox One-on, PlayStation 4-en és Nintendo Switchen is csak akkor nyílnak meg azon online multi lehetőségei a felhasználók számára, ha elkötelezzük magunkat az előfizetéses modellek mellett. Most viszont egyre több forrásból lehet arról hallani, hogy a Microsoft borítja az eddigi beidegződéseket.

Hirdetés

Az első erre utaló jel az volt, hogy beszüntették a 12 hónapos Xbox Live Gold előfizetés értékesítését, immár csak 1 vagy 3 hónapra köthetjük le magunkat. Ezzel a húzással a Microsoft egyértelműen a Game Pass Ultimate felé szeretné tolni a játékosokat, amely ugyebár magában foglalja a PC-s és xboxos Game Pass szolgáltatásokat (vagyis több mint 100 játékot pörgethetünk további díj befizetése nélkül), illetve magát az Xbox Live Gold előfizetést is. 

Azóta több forrás is elkezdte pedzegetni, hogy idővel a Live Gold teljesen megy majd a kukába, és minden Xbox konzolon ingyenessé válik az online multiplayer. Kétségtelen, hogy ez majd elég komoly előnyt jelenthet a PS5-tel szemben az Xbox Series X számára. Legutóbb a GamesBeat részéről Jeff Grubb írt arról a Twitterenm hogy a Microsoft dobni fogja az Xbox Live Gold koncepcióját. 

Ha mindez igaz, akkor az Ultimate szolgáltatás továbbra is csak egy opció marad azok számára, akik ezen keresztül akarják játszani a legfrissebb Microsoft címeket és egy halom egyéb játékot akár már a megjelenés napjától, nem lesz azonban semmiféle kötelező előfizetés, ami nélkülözhetetlen az online kalandokhoz. Egy esetleges hivatalos bejelentésig viszont mindez csak pletyka és spekuláció, szóval semmiképp se vegyetek rá mérget. 

Szerintetek tényleg bevállal egy ekkora változtatást a Microsoft?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)