Hirdetés

Az Xbox One fogyott a legjobban a Black Friday alatt az Egyesült Királyságban

|

Nem sokkal maradt le mögötte a Nintendo Switch, ami azonban a legnagyobb bevételt hozta, de a Sonynak sem kell szomorkodnia.

Hirdetés

A Black Friday bizony remek alkalom, hogy olcsón juthassunk hozzá kiválasztott konzolunkhoz, ráadásul a gyártók ilyenkor mindenféle csomaggal készülnek, hogy egyből legyen mivel kipróbáljuk az újonnan vásárolt gép képességeit. Az idei eladási adatok alapján az Xbox One volt a legkelendőbb Angliában, de a tavalyi évhez képest valamivel kevesebbet adtak el.

Hirdetés

A Microsoft idén brutális leárazással támadta be a szigetország piacát, mivel nagyjából 43 ezer forintért már haza lehetett vinni az All-Digital kiadású Xbox One-t, melyhez a Sea of Thieves, a Fortnite és a Minecraft járt. Az akciók a jelek szerint be is találtak, mivel 100 ezer eladott Xbox One talált gazdára, ezzel pedig a legjobban fogyó konzol lett. 

Persze alapvetően egy cégnek nem az eladott darabszám a fontos, hanem a bevétel, ebben pedig a Nintendo jár az élen, ugyanis nem sokkal kevesebb Switchet adtak el, mint amennyi Xbox fogyott, azonban közel sem árazták le olyan mértékben a gépeiket, mint a Microsoft. A sikerhez valószínűleg hozzá tartozik az is, hogy nem rég jelent meg a Nintendo Switch Lite, ami egy igen sikeres kézikonzolnak ígérkezik, valamint egyes csomagokban a Mario Kart 8: Deluxe-ot vagy a frissen megjelent Pokémon Swordot és Shieldet is meg lehetett kaparintani.

A PlayStation 4 ezzel a dobogó harmadik fokát foglalhatja csak el az eladási versenyben, azonban nekik sem kell aggódniuk, hiszen 60 ezer eladott konzollal még így is szépen teljesítettek. Összességében elmondható, hogy érződik a generációváltás szele, mivel mind Xboxból, mind PS-ből kevesebb fogyott, mint a tavalyi Black Friday alkalmával, egyedül a Nintendo tudta megugrani a tavalyi eladásait. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)