Hirdetés

A Microsoft belső kutatása megmutatja, kik az átlagos Xbox One felhasználók

|

A részletes felmérésből többek között az is kiderül, hogy alig több a férfi játékosok száma, mint a nőké.

Hirdetés

Windows Central megszerzett egy nagyon érdekes dokumentumot, amelyet eredetileg a Microsoft partnereinek kívánt bemutatni a redmondi cég. 2000 amerikai Xbox One tulajdonos adatai alapján készült el a felmérés, ami bemutatja a tipikus Egyesült Államokban élő felhasználót.

Hirdetés

A dokumentumból kiderül, hogy az amerikai Xbox One játékosok 58 százaléka férfi és 42 százaléka nő. Életkor szerinti elosztás tekintetében a 25-34 éves korosztály van az első helyen, ők a felmérésben résztvevők 28 százalékát adták. A 34-44 évesek ezzel szemben 23 százalékot, a 18-24 évesek 18 százalékot, 45-54 évesek 15 százalékot, 13-17 évesek 10 százalékot, a 55-65 évesek pedig 6 százalékot tesznek ki. 

Az is leszűrhető, hogy a játékosok 45 százaléka él a párjával, 23 százaléka pedig a szüleivel. A háztartás jövedelme szerinti elosztásban együttesen 21 százalékot ért el a 50 és 75 ezer dollár közötti érték, illetve a 75 ezer és 100 ezer dollár közötti mutató. Ezek természetesen nem havi számok, hanem egy évre értendőek. 

Arra is kitért a felmérés, hogy az amerikai Xbox One felhasználók hogyan viselkednek játék közben. A legtöbben (53%) a közösségi élményt keresik a játékokban, átlagosan 17 órát töltenek a konzol előtt egy héten, és nagyjából négyszer több barátjuk van, mint a többieknek. A "felfedezők" csoportja (49%) már csak heti 15 órát játszik, közülük a legtöbben szívesen vásárolnak szezonbérleteket vagy éppen EA Access előfizetést. Végül ott van az Achievement-orientált szekció (31%), akik kétszer több gamer score-t halmoztak fel, mint társaik.

A Windows Central cikkében további részleteket is olvashattok a felmérésről, ami a fentieken túl például a játékosok motivációit is megvizsgálta. 

Szerintetek milyen értékeket mutatna ez a kutatást, ha a hazai Xbox One tulajdonsokon végeznék el? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)