Hirdetés

Xbox - kevesebb hardver, de több szoftver fogy

|

Megérkezett a Microsoft beszámolója a 2017-es pénzügyi év utolsó negyedéről, és az adatok nem mindenhol túl biztatóak.

Hirdetés

A nemrég közzétett, friss információk alapján úgy tűnik, hogy amíg az Xbox játékokból és egyéb szolgáltatásokból beáramló jövedelem megemelkedett, addig a konzolok és kiegészítőik nem mennek túl jól a piacon.

Hirdetés

A jelentés szerint a június 30-ig tartó utolsó pénzügyi negyedévben 3%-kal növekedett a játékok, és 11%-kal a szoftverek és szolgáltatások bevétele, köszönhetően a digitális vásárlásoknak. Hardverfronton már nem teljesített ilyen jól a Microsoft, ugyanis 29%-os csökkenésről számolt be a vállalat, ami leginkább a kevés eladott konzolnak tudható be.

Emellett növekedett az Xbox Live havi aktív felhasználóinak tábora, és a Microsoft összességében 23,3 milliárd dollárt termelt az utolsó negyedévben, ami a költségek levonása után 6,5 milliárdra jön ki. Az egész pénzügyi év során pedig 90 milliárd dollár volt a bevétel, ez pedig 21,2 milliárd tiszta hasznot jelent.

Ti mit gondoltok, jó teljesítmény ez a Microsoft részéről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)