Hirdetés

Egy gyengébb negyedév után is jó évet zárt a Microsoft

|

Visszaestek a hardvereladások, és a játékokból is kevesebb pénz futott be.

Hirdetés

A Microsoftnál valószínűleg mindenki izgatottan várja már a következő generáció indulását, mert tudják, hogy az Xbox One-ból nem lesznek képesek többet kihozni; a jelenlegi generációt magasan nyerte a Sony a PS4-gyel, ezt a legutóbbi értékesítési adatok is alátámasztják. A következő nagyjából másfél évben kár lenne nagy csodára számítani hardvereladások tekintetében, a játékosok közül is egyre többen döntenek úgy, hogy inkább megvárják az új konzolt, és már nem ruháznak be egy One-ra. 

Hirdetés

A Microsoftnál június 30-ával zárult a pénzügyi év, az utolsó negyedben 233 millió dollárral esett a játékokból származó bevétel, mely egy nagyjából 10%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest. A hardvereladások 48%-ot zuhantak egy év alatt, viszont a szoftverek és szolgáltatások csak 3%-ot, részben az előfizetések (Xbox Game Pass és ennek variációi) iránti növekvő érdeklődésnek köszönhetően. A Microsoft kiemelte, hogy tavaly kiugróan jól sikerült a Q4, így a visszaesés nem jelenti, hogy nagy baj volna.

Már csak azért sem kell aggódni, mert az egész pénzügyi évet tekintve nőtt a játékokból származó bevétel (10,35 milliárd dollárról 11,39 milliárdra), és 8 millióval megugrott a havi aktív Xbox Live felhasználók száma. Jól teljesítenek a Microsoft más részlegei is (különösen a felhőtechnológiával foglalkozók), így az összbevétel 33,7 milliárd dollár lett, 12%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)