Hirdetés

A PS5 árától is függ, hogy mennyibe kerül majd az Xbox Series X

|

Phil Spencer szerint egyelőre meglehetősen rugalmasak az új gép árával kapcsolatban, és inkább a kivárásra játszanak, hogy lássák mivel készül a konkurencia.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban sok mindent elárultak az Xbox Series X-ről, például, hogy hány játékot játszhatunk a visszafele kompatibilitásnak hála, milyen tárhely bővítési lehetőségeink lesznek, hogy működik majd a cross-gen játék és egészen pontosan milyen hardver is ketyeg benne. Így lassan nincs más hátra, mint hogy leleplezzék a megjelenés dátumát és az árat, de a Phil Spencer szerint ezzel még ők is várnának egy kicsit. 

Hirdetés

Az Xbox divízió fejese az IGN Unlocked nevű podcastjének vendége volt és persze a téma gyorsan az Xbox Series X felé terelődött, hiszen az új generációs konzolok tartják leginkább lázban a gaming-világot. Mindenkit érdekelne, hogy egészen pontosan milyen mélyen kell a pénztárcánkba nyúljunk, hogy decemberben egy új masina lehessen a karácsonyfa alatt (mert ugyebár az Xbox Series X megjelenés egyelőre még teljesen biztosnak tűnik 2020 végére). Spencer elmondása alapján az új Xbox ár még nem eldöntött teljesen:

"Először nagyjából be kell lőnöd egy árat magadnak, utána pedig alkalmazkodni kell ahhoz is, hogy a versenytársak mivel rukkolnak elő, hogy megfelelő módon kezdhess neki a piac tervek elkészítésének."

Röviden: a Microsoft megvárná, hogy milyen áron tervezi piacra dobni a Sony a PS5-öt, hogy utána ehhez igazodhassanak. Nem csoda, hogy a kivárásra játszanak, hiszen afelől kevés kétségünk van, hogy egy bivalyerős gépet kapunk majd az Xbox Series X képében, viszont ha a Sony árban jóval alájuk ígér, akkor érdekesebb lesz a helyzet.

Ha sikerül nagyjából ugyanarra az árra belőni a két gépet, akkor megtérülhet az a munka, amit az Xbox belerakott a Game Passbe, a visszafele kompatibilitásba és egyéb játékosbarát szolgáltatásaiba, mert összességében így versenyben tudnak maradni a Sony elképesztően erős exlkuzívjaival szemben, érthető tehát, hogy miért nagyon fontos a Microsoft számára az árazás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)