Hirdetés

A kisgyerekek keresnek legjobban a YouTube-on

|

A Forbes nemrég tette közzé azt a listát, amely a tíz legjobban kereső YouTube sztárt rangsorolja. Meglepő lett a végeredmény.

Hirdetés

Rengeteg fiatal és tehetséges (vagy hát lássuk be, akár tehetségtelen) ember köszönheti karrierjét a YouTube-nak, mivel a videós platform úgy enged teret az önkifejezésre, hogy mellette egész jól is kereshet azzal az ember, ha erős közönsége alakul ki. Olyannyira alakítja a közéletet a videózás, hogy a fiatalok 40%-a már nem űrhajós, tűzoltó vagy katona szeretne lenni (de már a vadakat terelő juhász sem menő annyira), hanem influenszer. A Forbes most kiadta a 10 legtöbb bevételt termelő csatorna listáját és bizony ezen is szép számmal találunk egészen fiatal gyerekeket is.

Hirdetés

A listát a 2018 június 1. és 2019 június 1. között eltelt egy évben keletkezett bevétel szerint állították össze. A gaming persze igen markánsan képviselteti magát a felsorolásban, hiszen tíz csatornából ötnek egyik fő profilja a videojáték; természetesen a Minecraft és Fortnite sem maradhatott le  a listáról.

A dobogós helyezettek között két kisgyereket is találunk: a harmadik helyen az Amerikában élő, orosz származású kislányt Anastasia Radzinskayát, aki apukájával készít videókat a Like Nastya Vlog nevű csatornájára, és egy év alatt több mint 5 milliárd forint bevételt szerzett; első helyen pedig a Ryan's World nevű csatorna áll, melyen a nyolc éves Ryan Kaji a főszereplő, aki mindenféle játékot csomagol ki, kis kísérleteket végez szüleivel és rövid ismeretterjesztő videókat is feltölt, amiért a múlt évben 6 és fél milliárd forint ütötte a markát.

Ők a lista legfiatalabb tagjai, a kisgyerekek közé második helyre beékelődve találjuk a Dude Perfect öt barátból álló csapatát, akik sportolnak, akrobata mutatványokat hajtanak végre és Guineness-rekordokat döntenek meg, ami hat milliárd forintos bevételt hozott nekik a konyhára. Érdekes, hogy az interneten legtöbb hírt termelő Felix Kjellberg, azaz PewDiePie (aki amúgy éppen visszavonul egy időre) csak a lista hetedik helyét szerezte meg a majdnem 4 milliárdos bevételével. 

A legtöbbet kereső YouTube-csatornák tízes listája a következő:

  1. Ryan Kaji
  2. Dude Perfect
  3. Anastasia Radzinskaya
  4. Rhett and Link
  5. Jeffree Star
  6. Preston
  7. PewDiePie
  8. Markiplier
  9. DanTDM
  10. VanossGaming
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)