Hirdetés

A ZeniMax szerint az Oculus VR bizonyítékokat semmisített meg

|

Továbbra is zajlik az Oculus VR és a ZeniMax pere. Utóbbi most azt állítja, bizonyítékai vannak arra, hogy az Oculus Rift terveinek ellopását alátámasztó dokumentumokat a Facebbok tulajdonában álló cég megsemmisítette.

Hirdetés

2014 óta tart a ZeniMax és az Oculus VR, valamint annak tulajdonosa, a Facebook közti viaskodás. A Bethesda anyacége azzal vádolja a VR-szegmens egyik legnagyobb résztvevőjét, hogy üzleti titkok és lopott forráskód felhasználásával alkotta meg az Oculus Riftet. A két cég közti kapocs John Carmack, aki mielőtt az Oculushoz igazolt volna, állítólag több ezer dokumentumot másolt le és vitt magával. 

Az Oculus VR természetesen tagad, a ZeniMax viszont nem hagyja magát. A cég közleményben tudatta, hogy kész mind a bizalmas információk és üzleti titkok ellopását igazoló bizonyítékok bemutatására, mind arra, hogy igazolja, az alperes bizonyítékokat semmisített meg. Azt állítja, a ZeniMax és az id Software álmodta meg a technológiát, és ezt kész bebizonyítani. Az egy hete tartó tárgyalás várhatóan még két hétig elhúzódik, és a felperes szeretné Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját is bevonni. Ahogy új fejlemények vannak, írni fogunk róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)