Hirdetés

John Carmack a ZeniMaxtól lopta az Oculus Rift legfontosabb elemeit?

|

Legalábbis ezt állítja a kiadó, amely immár több mint két éve pereskedik a Facebookkal. A vállalat most bekeményített, így olyan dolgok is napvilágot láttak, amikről korábban nem is hallottunk.

Hirdetés

Még 2014-ben robbant ki az Oculus VR és a ZeniMax közti háború, mert a Bethesda fölött álló kiadó vezetősége azt állította, hogy amikor Carmack elhagyta a céget, magával vitt olyan technológiákat is, amelyek nélkül az Oculus Rift nem jöhetett volna létre.

Az utóbbi időben nem nagyon hallottunk az ügyről, a ZeniMax ügyvédei azonban most új részletekről rántották le a leplet:

Ahelyett, hogy a szerződésének megfelelően cselekedett volna, Carmack  a ZeniMaxnál töltött utolsó napjaiban lemásolt több ezer dokumentumot egy pendrive-ra. Ezeket a fájlokat soha nem is adta vissza. Emellett, miután megszűnt a munkaviszonya, visszatért az irodába és magával vitt egy VR fejlesztéshez szükséges egyedi eszközt, ami a ZeniMax VR technológia részét képezte.

Természetesen nem Carmack az egyetlen, akit támadnak:

A médiában az terjedt el, hogy Palmer Lucky volt a VR technológia feltalálója, aki a szülei garázsában a semmiből alkotta meg a dolgot. Az igazság, hogy ez teljes mértékben hazugság. Luckeynak sem tudása, sem gyakorlata, sem forrásai nem voltak, hogy egy piacképes VR terméket alkosson, a programozó tudása kezdetleges volt, a Rift prototípusának demózásához pedig a ZeniMax kódját és játékait használta. Ettől függetlenül a médiában egy hazug mese terjedt el, hogy Lucky egy brilliáns feltaláló, pedig az egész technológiát a ZeniMax fejlesztette.

A vállalat természetesen az Oculus VR-t 2014 tavaszán felvásároló Facebookot is támadja, mert a vállalat úgy vásárolta fel Luckey cégét, hogy tudott erről az egészről. Tekintve, hogy a Facebook saját tőkéje durván 20-szorosa a ZeniMax vagyonának, van egy tippünk, hogy ki tud több ügyvédet megfizetni. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki a dologból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)