Hirdetés

24 év után megszűnik a LEGO egyik legjobb termékcsaládja

|

Hamarosan búcsút inthetünk a LEGO egyik legnagyobb hatású kezdeményezésének.

Hirdetés

A LEGO 1998 szeptemberében dobta piacra a Mindstorms termékcsaládot, amely egyszerűen programozható robotokkal vezeti be a gyerekeket a tudomány világába, nagyban népszerűsítve ezzel a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) tantárgyakat.

A négy generációt megélt Mindstorms hamar túlnőtt magán, s napjainkra rengeteg hobbista kedvence, mivel ez volt a világ első, széles körben elérhető robotikai készlete. Hamarosan azonban mégis véget ér a termék története.

Hirdetés

Miután több LEGO-szaklap is megírta az értesülést, maga a dán cég is megerősítette, hogy 2022 decemberétől véget vet a Mindstorm-készletek forgalmazásának, a terméken dolgozó munkaerőt pedig más területekre csoportosítja át.

"1998 szeptemberi bevezetése óta a LEGO MINDSTORMS a vállalat portfóliójának egyik legfontosabb Build & Code élménye, amely jelentős márkaértékkel bír, és a fogyasztói robotika korai időszakának kiemelkedő élményévé vált, olyan jelenlegi Build & Code élményeket eredményezve, mint a SPIKE Prime a LEGO Eductation alá tartozó LEGO Learning Systemtől. Most azonban, hogy számos prioritásunk van a LEGO Education és más Build & Code élmények terén, úgy döntöttünk, hogy a MINDSTORMS Robot Inventor csapatunk és a szakértelmük átirányításával az üzletág más területeire összpontosítjuk az erőforrásainkat és a jövőbeli terveinket."

- írja a vállalat közleménye. A döntés értelmében a LEGO Mindstorms legfrissebb készlete, a 2020-ban piacra dobott Robot Inventor 51515 és az ahhoz kapcsolódó elemek (88016, 88018) csak az év végéig lesznek kaphatók. A rajongók igyekeznek is bespájzolni a Mindstorms 51515-ből, cikkünk írásakor ugyanis már ideiglenes készlethiányt dob a LEGO nemzetközi webshopja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A LEGO mindazonáltal nem távolodik el az oktatási jellegű projektektől, csak más módokon, például a Spike Prime-on keresztül támogatja majd a Build & Code kezdeményezést. A Mindstorms márkanév ezzel együtt a cég tulajdonában marad, az ahhoz tartozó LEGO Mindstorms Robot Inventor alkalmazás pedig "legalább" 2024 végéig élvezi a hivatalos támogatást.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)